vineri, 6 mai 2011

Pașii finali către primirea Duhului Sfânt


           Acum ești gata pentru pasul următor:
            (6) Acceptarea darului Duhului Sfânt. Fixează-ți bine în minte: acceptarea darului Duhului – al Duhului Sfânt Însuși, nu a uneia dintre binecuvântările Lui. Nu te mulțumi cu binecuvântări – ai nevoie de Sursa tuturor binecuvântărilor. Binecuvântările vin și se duc – ”El va rămâne cu voi pururea.” Tu faci o alegere permanentă printr-un acord definitiv cu un Stăpân și Însoțitor permanent.
            Ține minte: Duhul este darul: ”Voi veți primi darul Duhului Sfânt. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruințe.” ”Cu cât mai mult Tatăl vostru cel ceresc va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer.” Nu poți fi vrednic de prezența Lui, nici nu poți câștiga dreptul de a o avea. Tu poți face un singur lucru: lasă totul din mână și apucă cu umilință darul. De vreme ce te-ai dăruit pe tine însuți, ești îndreptățit să-L iei pe El Însuși. Apoi repetă-ți de mai multe ori: ”El vine, El vine. Eu Îl las să vină. Întâmpin venirea Lui cu inima deschisă. Sunt recunoscător pentru venirea Lui. S-a făcut. Ne aparținem unul altuia, pentru totdeauna.” Încheie astfel această înțelegere veșnică.
            Venire Lui poate fi tot atât de delicată ca roua pe otava proaspăt cosită – poate fi un nou simtământ că nu ești singur; dar El poate veni și ca o furtună. Întâmpină venirea Lui și nu dicta tu modul în care vine. Este motive serioase pentru care El alege un mod sau altul.
            (7) Dacă simți imboldul lăuntric, spune și altora despre venirea Lui – împărtășește-o cu alții. Nu te lauzi; anunți pur și simplu venirea Darului nespus de mare. Împărtășirea fixează evenimentul. Nimic nu este de fapt al tău decât atunci când îl împărtășești cu alții.
            (8) Fă ca predarea și primirea să fie definitive și totuși continue. Predarea în căsnicie este odată pentru totdeauna și totuși zilnică. Pavel putea spune: ”Am fost răstignit cu Hristos” și totuși să zică: ”Eu mor în fiecare zi.” ”Oricine bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va înseta niciodată” – ”bea” în limba greacă este ”o dată pentru totdeauna”, și totuși ceva continuu. Această predare a avut loc, și totuși nu este terminată – este finală, și totuși în curs de desfășurare.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Faptele 15:8-9
"Si Dumnezeu, care cunoaste inimile, a marturisit pentru ei si le-a dat Duhul Sfant ca si noua.

N-a facut nicio deosebire intre noi si ei, intrucat le-a curatat inimile prin credinta."

Evrei 10:22
"sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata."

Evrei 10:35-36
"Sa nu va parasiti, dar, increderea voastra pe care o asteapta o mare rasplatire!

Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit."

1 Corinteni 15:57
"Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!"

Trimiteți un comentariu