vineri, 7 septembrie 2012

Scopul lui Satan: SA TE FACA IGNORANT CU PRIVIRE LA VOIA LUI DUMNEZEU

Satan ataca Cuvantul lui Dumnezeu, deoarece Cuvantul lui Dumnezeu arata voia lui Dumnezeu.

"Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele,
 si o lumina pe cararea mea."
                                                                       Psalmul 119:105

"Vreau sa fac voia Ta, Dumnezeule! Si Legea Ta 
este in fundul inimii mele."
              Psalmul 40:8

Fara Cuvantul lui Dumnezeu nu avem o intelegere clara a voii lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu este expresia dragostei lui Dumnezeu pentru noi.

"Dar sfaturile Domnului dainuiesc pe vecie,
si planurile inimii Lui, din neam in neam."
                                                                   Psalmul 33:11

Sfaturile lui Dumnezeu vin din inima lui Dumnezeu. Nu este ceva impersonal, ci o chestiune foarte personala cu Domnul. El are o intelegere personala a fiecaruia din copiii Lui - temperamentele lor, numele lor, nevoile lor - si le croieste planurile potrivite.

Dumnezeu vrea ca noi sa-I cunoastem voia.

"Dumnezeul parintilor nostri te-a ales sa cunosti voia Lui."
                                                                                   Faptele Apostolilor 22:14

El vrea ca aceasta intelegere a voii Lui sa ne umple si sa ne controleze.

"Nu incetam sa ne rugam pentru voi, si sa cerem sa va
umpleti de cunostinta voii Lui, in orice fel de intelepciune
si pricepere duhovniceasca."
                                                            Coloseni 1:9

Consecinta tuturor acestora este faptul ca credinciosul face

"voia lui Dumnezeu din inima". Efeseni 6:6

Voia lui Dumnezeu nu este o datorie, este o delectare. Crestinul se delecteaza sa descopere voia lui Dumnezeu si apoi asculta din inima. Voia lui Dumnezeu este mancarea lui.

"Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis, 
si sa implinesc lucrarea Lui."
                                                          Ioan 4:34

Tu si cu mine trebuie sa ne rugam (asa cum a facut Epafras)

"ca sa putem sta desavarsiti si deplin incredintati in voia lui Dumnezeu."
                                                              Coloseni 4:12

Daca Satan te poate face ignorant cu privire la voia lui Dumnezeu, el iti va fura toate binecuvantarile glorioase pe care Dumnezeu le-a planuit pentru viata ta. Vei face alegeri gresite, te vei implica in activitati pacatoase si vei avea un mod de viata pacatos. Si, trist s-o spunem, ii vei influenta si pe altii sa faca rau! In lucrarea mea ca slujitor al Cuvantului, am vazut in multe locuri consecintele tragice ale unor vieti aflate in afara voii lui Dumnezeu.
      Crestinii care nu cunosc voia lui Dumnezeu isi pierd bucuria pacii si puterii lui Dumnezeu. Ei nu pot sa-si dezvolte intregul lor potential, nici nu pot sa implineasca ceea ce a pregatit Dumnezeu pentru ei. In loc de a calatori la ceea ce a pregatit Dumnezeu pentru ei. In loc de a calatori la clasa I, ei vor calatori la clasa a II-a sau a III-a, plangandu-se tot timpul. Ei traiesc ca cersetori, deoarece s-au separat de bogatia extraordinara a lui Dumnezeu. Ei isi traiesc vietile - chiar mai rau - isi irosesc vietile - cand ar putea sa-si investeasca vietile.

"Cine face voia lui Dumnezeu, ramane in veac." 1 Ioan 2:17







Warren Wiersbe - Strategia lui Satan -

joi, 6 septembrie 2012

Rezista tentatiei de razbunare




      - Zac Poonen
 
 
 
 

 În 2 Samuel 4:8, citim despre doi barbati care l-au ucis pe Isboset (fiul lui Saul) si i-au adus lui David capul, sperând ca David îi va rasplati. Însa, David s-a suparat atât de tare pe ei, încât a poruncit sa fie ucisi imediat. David credea ca razbunarea apartine lui Dumnezeu, iar el niciodata nu s-ar fi razbunat singur, nici n-ar fi permis altcuiva s-o faca pentru el.

Acesta este un principiu important de care trebuie sa tinem cont ori de câte ori se impune. Romani 12:19 este foarte clar cu privire la el. Dumnezeu n-are nevoie de ajutorul nostru ca sa faca dreptate sau ca sa-Si ia revansa. Ce ai face daca cineva ar cadea la picioarele tale sa ti se închine? Ai face ce a facut Petru – l-ai ridica si i-ai spune: „Nu te închina mie, închinarea apartine lui Dumnezeu”. În aceeasi masura în care închinarea apartine lui Dumnezeu, razbunarea de asemenea este a lui Dumnezeu. Când încercam sa ne razbunam pe cineva, acest fapt nu difera cu nimic de acceptarea închinarii. Nu suntem cu nimic mai îndreptatiti sa ne razbunam, decât am fi sa primim închinare. Orice rau ne-ar fi facut cineva, trebuie sa-L lasam pe Dumnezeu sa se ocupe de acea persoana, în felul Lui si la timpul hotarât de El. Nu trebuie nici macar sa-i dorim vreun rau acelei persoane.

Când Îl slujim pe Domnul, vom da peste alti credinciosi care ne vorbesc de rau sau care încearca sa ne distruga lucrarea. Am descoperit ca nu-L putem sluji pe Domnul eficient fara sa ne alegem cu o multime de oameni care ne vorbesc de rau, care raspândesc povesti mincinoase despre noi, acuzându-ne ca transmitem învataturi false, etc. Vom fi atunci tentati sa ne razbunam. Trebuie sa rezistam cu fermitate acestei tentatii. Lasa-i în mâinile lui Dumnezeu. Biblia spune ca exista un singur Judecator care are dreptul sa nimiceasca (Iacov 4:12). Trebuie, deci, sa lasam soarta lor în mâinile acelui singur Judecator.

Daca Domnul te-a uns, nimeni cu poate sa-ti distruga lucrarea, pentru ca ea a venit din ceruri. Numerosi oameni L-au acuzat pe Isus si pe Pavel ca erau învatatori mincinosi. Isus a fost acuzat chiar si ca ar fi scos demonii prin puterea capeteniei demonilor. Însa, Isus nu Si-a pierdut niciodata timpul raspunzându-le. Nici cei sinceri n-au fost abatuti de pe cale de asemenea acuzatii mincinoase. Numai cei nesinceri s-au ratacit.

Citim în Iacov 2:6 despre credinciosii bogati care-i asupreau în acele zile pe credinciosii saraci, târându-i la judecata. Pare incredibil. Dar se întâmpla si astazi la fel! Ca sa-l poata duce pe un alt credincios în instanta, cineva trebuie sa fie bogat si rau în acelasi timp. Este uimitor cât de orbi pot fi credinciosii. Pavel spune în 1 Corinteni 6 ca acelasi lucru se întâmpla si în Corint. Asemenea credinciosi bogati n-au înteles ca exista un singur Judecator care are dreptul sa judece si sa Se razbune. Ei se asaza pe tronul lui Dumnezeu. De aceea Pavel i-a avertizat ca cei care fac astfel de lucruri nu vor intra niciodata în împaratia lui Dumnezeu (Cititi 1 Corinteni 6:9 în contextul primelor 8 versete). Daca cineva ti-a facut rau, oare n-a vazut Dumnezeu aceasta? Nu este El capabil sa se ocupe de acea persoana? Daca crezi aceasta, daca crezi într-un Dumnezeu Atotputernic, lasa-L atunci pe Dumnezeu sa se ocupe de acea persoana.

miercuri, 5 septembrie 2012

Doua dezvoltari diferite

 
   - Zac Poonen
 
 

În paginile de încheiere ale Scripturii, aflam rezultatul lucrarii Duhului Sfânt – Mireasa lui Hristos. Mai vedem, de asemenea, tot acolo, rezultatul lucrarii false a lui Satan – biserica prostituata.

În Apocalipsa 21:2, 10, 11 Ioan spune: „Si eu am vazut coborându-se din cer de la Dumnezeu, CETATEA SFÂNTA, NOUL IERUSALIM, gatita ca o MIREASA împodobita pentru barbatul ei... AVÂND SLAVA LUI DUMNEZEU. Lumina ei era ca o piatra prea scumpa, ca o piatra de iaspis, stravezie ca cristalul.”

Înaintea acestei viziuni a Miresei lui Hristos, lui Ioan i s-a aratat o viziune a prostituatei – femeia spirituala adultera, care pretinde ca-L iubeste pe Dumnezeu, dar care iubeste, de fapt, lumea (Iacov 4:4). Acesta este crestinismul contrafacut, având o forma de evlavie (corectitudinea doctrinei), dar nicio putere (nicio viata divina) (2 Timotei 3:5).

Ioan spune: „Si am vazut o femeie, BABILONUL CEL MARE, MAMA CURVELOR …un înger a strigat: „A cazut, a cazut, Babilonul cel mare! Si împaratii pamântului… VOR VEDEA FUMUL ARDERII EI. „Aleluia!... Fumul ei se ridica în sus în vecii vecilor!” (Apocalipsa 17:3, 5; 18:2, 9; 19:3).

Contrastul este izbitor. În timp ce Mireasa trece prin focul judecatii, stralucind „ca o piatra prea scumpa”, prostituata e redusa complet la cenusa, fumul ei ridicându-se în sus, fiindca era alcatuita din lucruri pieritoare.

Ierusalimul Mireasa si Babilonul prostituata sunt doua sisteme – unul de la Dumnezeu si celalalt „pamântesc, sufletesc, dracesc” (Iacov 3:15).

Sa ne uitam mai întâi la Babilon. Babilonul îsi are originea în turnul Babel care a fost construit potrivit planului omului, cu puterea omului si pentru slava omului. „Si au zis unul catre altul (DE LA OM): „Haidem! sa ne zidim o cetate si un turn al carui vârf sa atinga cerul (PRIN OM), si sa ne facem un nume (PENTRU OM)” (Geneza 11:3, 4).

Multi ani mai târziu, Împaratul Nebucadnetar, dupa ce a construit maretul oras al Babilonului, capitala grandiosului sau imperiu, a privit într-o zi peste cetate si a vorbit în acelasi spirit: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare, pe care mi l-am zidit eu (DE LA OM)… prin puterea bogatiei mele (PRIN OM) si spre slava maretiei mele? (PENTRU OM)” (Daniel 4:30).

Turnul Babel a sfârsit prin judecata. Fala lui Nebucadnetar i-a adus acestuia judecata imediata a lui Dumnezeu (Daniel 4:31-33). Sfârsitul tuturor lucrurilor produse de întelepciunea si de puterea omeneasca pentru slava omului va fi de asemenea judecata lui Dumnezeu. Ceea ce este facut prin puterea sufleteasca a omului va pieri, chiar daca se numeste „lucrare crestina”.

„Zidurile cele largi ale Babilonului vor fi surpate, si portile lui cele înalte vor fi arse cu foc. Astfel POPOARELE muncesc degeaba, SI NEAMURILE (sa fie oare vorba si de lucratorii crestini?) se trudesc pentru foc!” (Ieremia 51:58).

Ierusalimul, pe de alta parte, este cetatea lui Dumnezeu (Evrei 12:22). În Vechiul Testament, acolo era Templul lui Dumnezeu. Ierusalimul, locasul lui Dumnezeu, îsi are originea în cortul întâlnirii, construit de Moise (Exodul 25:8). Cortul a fost construit întocmai dupa planul lui Dumnezeu: „…întocmai cum îi poruncise Domnul” (Exodul 40:16) (DE LA DUMNEZEU). A fost construit de oameni înzestrati cu puterea lui Dumnezeu: „Betaleel... L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu...” (Exodul 31:1-5) (PRIN DUMNEZEU). A fost construit pentru slava lui Dumnezeu: „slava Domnului a umplut cortul” (Exodul 40:34) (PENTRU DUMNEZEU). Numai ceea ce-si are originea în Dumnezeu, este facut prin puterea divina si numai pentru slava lui Dumnezeu va ramâne vesnic. Va trece prin foc, stralucind ca o piatra pretioasa, pentru ca este construit din aur, argint si pietre pretioase.

Când comparam paginile de început ale Scripturii cu paginile de încheiere, vedem ca cei doi pomi (pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului) au produs, pâna la sfârsitul timpului, doua sisteme - Ierusalim si Babilon. Ceea ce este cu adevarat nascut din Duh – din Dumnezeu, prin Dumnezeu si pentru Dumnezeu – ramâne pentru vesnicie; pe când, ceea ce s-a nascut din carne – din om, prin om si pentru om – piere. Astazi, traim între paginile Genezei si ale Apocalipsei. Si, fie ca realizam sau nu, suntem prinsi în unul din aceste doua sisteme – unul menit sa-L înalte si sa-L glorifice pe Dumnezeu, celalalt sa-l glorifice si sa-l înalte pe om; unul urmându-L pe Hristos, celalalt urmându-l pe Adam; unul traind în Duh, celalalt traind în carne si în suflet.

Atât Isus cât si Adam au auzit vocea lui Dumnezeu – diferenta a constat doar în faptul ca unul a ascultat iar celalalt nu a ascultat. Tot asa, a spus Isus, va fi cu cei care aud vocea Lui – unul va asculta si va construi pe stânca, de neclintit, pentru vesnicie, în timp ce altul va auzi dar nu va asculta si va construi pe nisip, pentru ca în final sa piara (Matei 7:24-27).