sâmbătă, 9 februarie 2013

Distruge fortareata lui Satan din mintea ta





Cand David il vede pe Goliat amenintand Israelul, sa observam adanca lui grija pentru gloria Numelui lui Dumnezeu si onoarea poporului lui Dumnezeu: "Cine este Filisteanul acesta, acest netaiat imprejur ca sa ocarasca ostirea Dumnezeului celui viu?" (1 Sam 17:26). Spre deosebire de israelitii care erau la fel de necredinciosi ca stramosii lor, care ratacisera in pustiu timp de 40 de ani, David stia ce facuse Dumnezeu uriasilor cananiti prin Iosua si Caleb. Asa ca s-a oferit sa se lupte cu Goliat.

Cand Saul a ras de David spunand ca era prea tanar (David avea probabil 17 ani), David ii istoriseste lui Saul cateva situatii din viata lui personala, pe care nu le spusese nimanui - nici macar parintilor lui. I-a spus lui Saul "Robul tau pastea oile tatalui sau. Si cand un leu sau un urs venea sa ii ia o oaie din turma, alergam dupa el, il loveam si-i smulgeam oaia din gura. Daca se ridica impotriva mea, il apucam de falca, il loveam si-l omoram. Asa a doborat robul tau leul si ursul." (1 Sam 17:34-36). David stia ce stiuse si Samson cand Duhul a venit peste el. Dupa ce Samuel l-a uns, David a simtit ca Dumnezeu il va ajuta, la fel cum il ajutase pe Samson. Si Dumnezeu a facut-o.

Cati pastori din Israel s-ar duce dupa un leu doar ca sa salveze viata unui mielusel mititel? Cand Dumnezeu a vazut grija pe care David o avea pentru cel mai mic miel din turma lui, El a decis ca David era potrivit pentru a pastori Israelul. Cand Satana il captureaza pe un frate mai slab, este datoria pastorului sa se duca dupa Satana in batalia spirituala si sa salveze acest frate din stransoarea lui Satan. Acesta este tipul de pastor pe care Dumnezeu il cauta astazi.

Aceasta istorisire ne invata si ca trebuie sa ucidem dusmanii din viata noastra mai intai, pentru ca mai apoi sa putem sa ii tinem piept lui Goliat public. Daca nu ai invins leul si ursul din viata ta privata, nu-ti imagina ca Dumnezeu te va chema sa ii tii piept lui Goliat in public. Multi si-ar dori sa aiba o lucrare publica care sa distruga fortareata lui Satan. Dar inainte de toate trebuie sa inceapa cu distrugerea fortaretelor lui Satan din mintea lor. Trebuie sa arate grija fata de numele lui Dumnezeu si pentru mielusei mai intai in privat.

Saul i-a spus lui David ca macar sa imbrace armura lui (a lui Saul). Aceasta i-ar oferi o oarecare protectie in fata lui Goliat. Oare David urma sa isi puna increderea in armura lui Saul sau in Dumnezeu? In final, David a dat jos armura si a mers la lupta increzandu-se doar in Dumnezeu. I-a spus lui Goliat "Tu vii impotriva mea cu sabie, cu sulita si cu pavaza; iar eu vin impotriva ta in Numele Domnului ostirilor, in Numele Dumnezeului ostirii lui Israel, pe care ai ocarat-o" (v 45). Astfel l-a ucis pe Goliat cu o singura piatra si a folosit sabia lui Goliat pentru a-i taia capul.

Asa trebuie sa mergem si noi impotriva lui Satan astazi. Si Dumnezeu foloseste chiar armele lui Satan (sabia lui Goliat) pentru a-l distruge. "Prin moarte, El a nimicit pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul" (Evrei 2:14). Odata Goliat ucis, ceilalti filisteni au fugit (1 Sam 17:51). Asta ne invata ca, odata ce ucidem uriasul-pacat din viata noastra ("pacatul care ne infasoara asa de lesne" - Evrei 12:1) ne vom da seama ca multe alte pacate din viata noastra au fost cucerite.

 
 
 
   -Zac Poonen 

vineri, 8 februarie 2013

Parerea pe care 99% din credinciosii cu care avem partasie o au despre noi poate fi 100 % gresita





In Apocalipsa 3:1 citim: "Ingerului bisericii din Sardes scrie-i: Iata Cel ce are sapte duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele: Stiu faptele tale ca iti merge numele ca traiesti, dar esti mort".

Mesagerul dn Sardes era un mesager care castigase o reputatie extraordinara de om spiritual. Dar parerea Domnului despre el era exact opusa acestei pareri apartinand credinciosilor din Sardes. Asta arata cat de carnali si de creduli erau majoritatea credinciosilor din Sardes.

Mai mult de 90% din credinciosi nu sunt in stare sa faca diferenta intre un predicator carnal si unul spiritual. Si mai mult de 99 % din credinciosi nu sunt in stare sa distinga intre lucruri facute prin puterea omeneasca si lucrurile facute prin puterea Duhului.

Majoritatea credinsiosilor sunt impresionati de felul in care sunt manifestate darurile spirituale si pe baza acestor lucruri ii evalueaza pe predicatori sau diaconi. Prin urmare sunt inselati. Totusi, Dumnezeu se uita la inima. Se prea poate ca mesagerul din Sardes sa fi avut darurile Duhului. Dar spiritual era mort.

Acesta este un avertisment pentru noi toti: Parerea pe care 99% din credinciosii cu care avem partasie o au despre noi poate fi 100 % gresita. Parerea lui Dumnezeu despre noi poate fi exact opusa parerii pe care credinciosii o au despre noi.

Acelasi lucru se aplica si unei biserici. Altii pot considera o biserica "vie din punct de vedere spiritual." Dar Dumnezeu o poate cunoaste ca moarta spiritual. Si vice-versa. Biserici pe care Dumnezeu le considera vii spiritual pot fi considerate de oameni care nu pot discerne corect ca fiind moarte spiritual.

Majoritatea credinciosilor evalueaza o biserica prin prisma caldurii cu care ii primesc pe oaspetii care vin la intalnirile lor, a marimii adunarii, a zgomotelor si emotiilor din cadrul intalnirii, a calitatii muzicale a cantarilor, a continutului intelectual al predicii si a cantitatii colectei. Dar Dumnezeu nu este impresionat de nici unul dintre aceste lucruri.

Dumnezeu evalueaza o biserica prin prisma smereniei, a curatirii, a dragostei si a eliberarii de egoism pe care le gaseste in inimile membrilor ei. Evaluarea unei biserici de catre Dumnezeu si de catre om pot fi prin urmare in totala discordie. De fapt, de obicei asa si sunt.

 
 
 
   -Zac Poonen 

joi, 7 februarie 2013

Dumnezeu fie va deschide sau va închide uşa la timpul potrivit pentru biruitori





În Apocalipsa 3:7 Domnul se descrie pe El Însuşi ca Acela care poate deschide sau închide orice uşă. („Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: ,,Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide...)

Dacă suntem biruitori, nu va trebui să stăm niciodată în faţa unei uşi închise, atunci când voia lui Dumnezeu este să intrăm prin ea.

Dar Dumnezeu deasemenea închide anumite uşi în faţa noastră, ca să nu mergem pe căi pe care El nu le-a menit pentru noi – căi despre care El ştie că nu vor fi profitabile pentru noi.

Este într-adevăr o viaţă captivantă aceea de biruitor. Domnul Însuşi hotărăşte prin care uşi să intrăm, şi la care uşi ar trebui să nu mai ciocănim.

În cartea Iona, vedem cum Domnul închide o uşă (a corabiei, aruncându-l pe Iona peste bord) şi deschide alta (a gurii peştelui, înghiţindu-l pe Iona). Când peştele a ajuns pe litoralul Israelului, Domnul a deschis gura peştelui încă odată pentru a-l plasa pe slujitorul Lui pe mal. În felul acesta Dumnezeu l-a adus pe Iona înapoi la punctul de plecare. Apoi i-a spus din nou să de ducă la Ninive unde vroia ca el să predice.

Dacă Dumnezeu ne vrea într-un loc pentru un scop anume, El are căi şi mijloace de a închide uşile greşite înaintea noastră. El are chiar mijloace de a ne transporta înapoi la punctul de plecare în viaţa noastră, pentru a nu pierde ce are El mai bun. Ceea ce a făcut pentru Iona, El va face şi pentu noi. Va face chiar mai mult.

Cheia fiecărei uşi este în mâna Lui. Dacă eşti un ucenic dedicat al Domnului, cu nici o altă ambiţie în viaţă decât aceea de a-l slăvi pe Dumnezeu, poţi fi sigur de un lucru – nimic nu-ţi va sta în cale. Asemeni uşilor automatizate care se deschid exact atunci când o persoană se apropie de ele, fiecare uşă închisă care te împiedică în a înainta spre împlinirea voii lui Dumnezeu, se va deschide înaintea ta – exact atunci când te apropii de ea. El deschide fiecare uşă la timpul potrivit – nici prea devreme, nici prea târziu. El deasemenea va închide acele uşi care te vor face să ratezi voia Lui perfectă pentru viaţa ta.

 
 
 
   -Zac Poonen