Fara a ne intreba prea mult, imbratisam speculatii absurde, cum ar fi teoria evolutionista a lui Darwin. Desi ma umileste sa recunosc acest fapt, trebuie sa marturisesc ca am fost candva adept al teoriei lui Darwin - stateam si eu in fata televizorului, incuviintand din capul meu sec ideea evolutiei. Am ascultat si eu oamenii de stiinta, cu parul valvoi si lungi la vorba, care-mi expuneau "fapt" dupa "fapt", fara un strop de esenta. Intr-adevar, acesti visatori cu imaginatie bogata s-au asociat cu desenatorii de desene animate pentru a ne transmite visurile lor sub forma desenelor. Accepta adevarul ca nu exista fapte pentru a-si sprijini povestea. Asculta-le limbajul deosebit: "Noi credem, presupunem, suspectam, ne gandim, banuim, poate, probabil, posibil." Chiar si Darwin, a carui teorie a evoluat in ceva ce el nu a spus vreodata, cu greu ar putea intelege cum s-a blocat lumea pe speculatiile lui. Darwin a scris: "Eram un tanar cu idei neformate. Am arunca cu indoieli, nedumeriri, sugestii, punand totul sub semnul intrebarii; si spre mirarea mea ideile parca ar fi luat foc. Oamenii si-au facut o religie din ele!" Buna alegere a cuvintelor. Ai nevoie doar de credinta oarba pentru a deveni un credincios al religiei evolutioniste. Trebuie doar sa iei tot ce ai fost invatat cu privire la aceasta teorie, drept litera de evanghelie. H.S. Lipson (profesor de fizica la Universitatea din Manchester, Marea Britanie) a spus: "De fapt, evolutionismul a devenit, intr-un fel, o religie stiintifica; aproape toti oamenii de stiinta au acceptat-o si multi sunt pregatiti sa-si ajusteze observatiile pentru a se potrivi cu aceasta teorie."
Ia uita-te la acest articol din presa:
"Studiul originii omului a fost aruncat intr-un vartej de framantari in urma descoperirii faptului ca fiintele umane sunt, din punct de vedere genetic, aproape identice cu cimpanzeii si gorilele. Descoperirea i-a facut pe biologi sa rastoarne ideea acceptata ca omenirea s-a dezvoltat separat de maimute cu mai mult de douazeci de milioane de ani in urma, si ca din aceasta cauza s-a dezvoltat sub forma unor creaturi cu totul diferite. Biologii spun ca separarea a avut loc destul de recent - acum 5.000.000 de ani in urma: "Stramosii nostri sunt mult mai scunzi decat am crezut la inceput", spun ei. "Obisnuiam sa credem ca eram veri cu maimutele", spune profesorul David pilbeam, un antropolog de la Universitatea Harvard. "Acum devine tot mai clar ca suntem mai degraba frati si surori."
Suntem mai degraba frati si surori cu maimutele? Aceasta este insulta la adresa acestor fapturi; in mod normal ele sunt blande, neavand nevoie de politie, pentru ca nu omoara si nu violeaza, cum procedeaza oamenii evoluati.
Poate credinta ta se bazeaza pe o "dovada stiintifica" de genul datarii exacte cu ajutorul carbonului. Revista Science declara: "Scoicile unor melci in viata au fost determinate de metoda carbon ca avand varsta de 27.000 de ani" (vol. 224, 1984). Un articol de stiinta din Times (11 iunie 1990) intitulat "Geologii arata ca stabilirea varstei cu metoda carbon poate fi eronata" ar trebui sa-ti arate ca dovada stiintifica nu-si merita increderea.
Daca crezi in evolutie, atunci raspunde la aceasta intrebare: primul peste care s-a tarat pe uscat avea branhii sau plamani? Daca avea plamani (de care avea nevoie pentru a respira pe pamant), atunci in ce fel s-au dezvoltat sub apa? Daca avea branhii (de care avea nevoie pentru a supravietui in apa) atunci nu ar fi supravietuit pe uscat mai mult de doua minute. Ar mai fiavut si alta problema: ar fi avut nevoie sa gaseasca o "ea" care ar fi dorit in mod similar sa se tarasca pe uscat in acelasi timp. Si ea ar fi avut nevoie de plamani, astfel, n-ar fi supravietuit mai mult de doua minute. Daca el ar fi fost singurul care a ajuns pe uscat si abia acolo i s-au dezvoltat plamanii, noua specie de pesti cu plamani ar fi disparut.
Pentru a fi un credincios al religiei
evolutioniste ai nevoie doar de
credinta oarba.
din cartea: Dumnezeu nu crede in atei - Presupunerea (pg. 74-76)