luni, 6 februarie 2012

Parabolele lui Isus Hristos

Studiul 1 - ERA PIERDUT ŞI A FOST GĂSIT



Pierdut exprimă înstrăinarea, neajutorarea, dezorientarea şi acea însingurare chinuitoare aduse de păcat. Găsit este acţiunea divină de recuperare a omului şi include tot planul de salvare, prin care omul pierdut de Dumnezeu este readus în familia Sa.

Citiţi pentru studiul săptămânii: Evanghelia după Luca, cap 15.

„Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Iată, Mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele şi le voi cerceta.... le voi strânge din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua plină de nori şi negură” (Ezechiel 34,11-12).

Acest pasaj ilustrează foarte plastic purtarea de grijă şi iubirea lui Dumnezeu, în calitatea Sa de Mare Păstor al omenirii. Fiecare om se bucură de privilegiul îngrijirii unice din partea lui Dumnezeu. Chiar dacă lucrul acesta nu este întotdeauna vizibil pentru noi, în spatele uneltelor omeneşti de care Se foloseşte, este mereu mâna lui Dumnezeu.

Salvarea noastră începe cu iubirea şi îndurarea lui Dumnezeu. Suntem salvaţi nu prin căutarea noastră după Dumnezeu, ci prin căutarea Sa după noi.


Cine dintre noi nu a trăit durerea pierderii unui lucru drag şi bucuria regăsirii lui ?

Capitolul 15 din Evanghelia după Luca este un tablou în miniatură al misiunii Domnului Isus. Pasajul debutează cu scena în care Domnul Isus servea masa împreună cu vameşii şi păcătoşii (fariseii numeau păcătos pe oricine nu trăia conform principiilor formulate de ei). Pentru orientali, a accepta să iei masa cu cineva echivala cu acceptarea acelui cineva, de aceea fariseii şi cărturarii L-au privit pe Isus ca pe un om nereligios. Prin parabolele rostite, Fiul lui Dumnezeu Şi-a arătat însă iubirea şi mila pentru omul păcătos.




0 commenti:

Trimiteți un comentariu