vineri, 21 decembrie 2012

Biblia "adaptata" pentru gay

Un pastor al Bisericii Episcopale din Statele Unite ale Americii a anunţat că a reuşit adaptarea şi publicarea unei Biblii pe care să o folosească homosexualii. Acesta a eliminat pasajele în care homosexualitatea este incriminată.

Translatorii au declarat că şi-au dorit ca această Biblie, care are pe copertă o cruce în culorile curcubeului, simbolul diversităţii sexuale folosit de comunitatea homosexuală, să împiedice interpretările homofobe.

Biblia este numită Queen James (Regina Iacob) şi este adaptarea Bibliei King James. Titlul a fost schimbat din cauza unei ipoteze potrivit căreia regele Iacob I al Angliei, monarhul care a comandat cea mai populară traducere a Bibliei, era bisexual.


Zvonul despre această Biblie a început să circule încă din 2010, atunci când site-ulDead Serious News anunţase publicarea unei asemenea Biblii. Nimeni nu credea însă că cineva va îndrăzni să opereze modificări în Biblie cu acest scop. Însă anunţul făcut de site-ul gay Pink News a înlăturat orice îndoială.


      Semnele timpului





Domnul sa aiba mila de noi.