Existenta lui Dumnezeu este un lucru cunoscut sub termenul de "axioma", un adevar existent prin sine insusi. Faptul ca dreptele paralele nu se intersecteaza niciodata ne este cunoscut drept oaxioma. Daca mi-as dedica intreaga viata incercarii de a demonstra sau de a contesta ca dreptele paralele nu se intersecteaza niciodata inseamna ca mi-ar lipsi bunul simt. Daca dreptele paralele, nu se vor intalni niciodata, iar daca se vor intalni inseamna ca nu au fost paralele. Acest lucru este atat de evident incat nu are nevoie sa fie nici aprobat, nici dezaprobat. Este evident prin sine insusi, este o axioma.
Existenta lui Dumnezeu este o axioma. Este evident ca daca exista o creatie, atunci trebuie sa existe si un Creator. Pentru ca lucrurile sa fie "facute" logica, ratiunea, intelectul si rationalitatea noastra revendica existenta unui Facator. Faptul nu trebuie sa fie nici aprobat, nici dezaprobat.
Sa presupunem ca nu crezi, pentru ca nu-L vezi pe Dumnezeu. Filosofia ta este: "a vedea inseamna ca crede". Daca asa stau lucrurile, data viitoare cand si se pare ca vezi licarind pe un drum fierbinte o pelicula de apa, opreste-te si bea, daca poti. Sau data viitoare cand vezi soarele rasarind si umbland pe cer, adu-ti aminte ca ochii te inseala. Soarele nu rasare, nu se misca, nu apune. El stationeaza, si Pamantul e cel care se invarte. Data viitoare cand admiri un cer albastru senin, spune ochilor tai ca nu vad bine: cerul nu are culoare - intreaba un astronaut: este o iluzie. Magicienii iuti la mana isi castiga existenta pe baza faptului ca a vedea nu inseamna a crede.
Credem in multe lucruri pe care nu le vedem. De exemplu, in spatele tau, langa tine si chiar in fata ta sunt nenumarate semnale TV invizibile. Cowboy, indieni, titluri de stiri, personaje din seriale etc., trec prin fata ochilor tai. Nu-i poti vedea, sunt cu desavarsire invizibili. Daca as nega existenta lor doar pentru ca nu-i vad, ar schimba aceasta realitatea lor? Desigur ca nu.
(Ray Comfort - Dumnezeu nu crede in atei...cap.3)
0 commenti:
Trimiteți un comentariu