miercuri, 19 septembrie 2012

Pentru judecata, Dumnezeu asteapta ca pacatul omului sa fie copt

 
 
 

Poporul Canaanului, care a fost ucis la porunca lui Dumnezeu, a fost pedepsit la fel cum Sodoma si Gomora au fost pedepsite si la fel cum lumea din zilele lui Noe a fost pedepsita. Întregul pamânt se stricase în timpul lui Noe cu pacate sexuale (Geneza 6:11). La fel si canaanitii se complaceau în pacate sexuale rusinoase si se închinau lui Satan. Si de aceea pamântul „i-a varsat din gura lui” (Leviticul 18:24, 25). Deuteronomul 9:4 si 18:10-12 ne ofera motive clare pentru care Dumnezeu i-a distrus pe canaaniti. În cazul oricarei natiuni care emite influente murdare ce pervertesc si strica pamântul, singurul lucru de facut este pedepsirea ei, eliminând poporul respectiv – ca nu cumva influenta lui sa se raspândeasca si sa-i strice si pe altii.

Un Dumnezeu al dragostei îi nimiceste pe unii oameni asa cum un doctor bun amputeaza piciorul unui om când cangrena din acel picior este atât de grava, încât ameninta sa-i distruga tot trupul. Daca ai vedea un doctor taind piciorul cuiva si nu ai întelege medicina, ti-ai închipui ca doctorul îl uraste pe acel om. În realitate, însa, adevarul este tocmai opusul închipuirii tale. Doctorul face aceasta din dragoste. Dumnezeu de asemenea actioneaza din dragoste pentru lume când reteaza anumite neamuri care altfel ar strica-o. Stergerea populatiei lumii de pe fata pamântului la potop a fost un act de dragoste, astfel încât rasa omeneasca sa poata fi pastrata fara a fi controlata total de demoni (Geneza 6:2 – unde „fiii lui Dumnezeu” se refera la creatia lui Dumnezeu – îngerii care au cazut). Apostolul Pavel l-a lovit odata pe un om cu orbire pentru ca acel om îl ratacea pe un altul (Faptele Apostolilor 13:8-12). Am auzit de cazuri de oameni care au fost omorâti de Dumnezeu pentru ca se opuneau unei treziri. Asadar, ceea ce citim în Iosua n-a fost asasinarea canaanitilor. A fost o operatie chirurgicala pentru lume.

Cu multi ani înainte, când Avraam a locuit în Canaan, erau canaaniti acolo. Dar Dumnezeu nu i-a nimicit atunci pe canaaniti. Dumnezeu a asteptat 400 de ani pentru ca, asa cum El i-a spus lui Avraam, „nelegiuirea amoritilor nu-si atinsese înca vârful” în acel timp (Geneza 15:16). Culegem fructele când sunt coapte. Dumnezeu de asemenea asteapta ca pacatul omului sa ajunga copt pentru judecata înainte ca El sa judece. El a judecat Sodoma si Gomora când pacatul lor a fost copt. La fel si în cazul canaanitilor.

Dupa ce Israelul ocupase Canaanul timp de 700 ani, când au ajuns sa comita si israelitii aceleasi pacate ca si canaanitii, Dumnezeu i-a alungat si pe ei din tara. Au venit asirienii si i-au luat captivi. O suta douazeci si cinci de ani mai târziu, când Iuda, împaratia sudica, a respins mesajele prorocilor lui Dumnezeu si când pacatul lor s-a copt pentru judecata, Dumnezeu i-a trimis pe babilonieni sa-i nimiceasca si pe ei. Dumnezeu nu este partinitor. Fie ca este vorba de canaaniti, de israeliti sau de poporul lui Iuda, standardele Lui sunt aceleasi. Daca oamenii Lui continua sa încalce poruncile Lui si sa-i ignore pe prorocii Lui, El efectueaza asupra lor aceeasi operatie. Dumnezeu face acelasi lucru si cu noi. Daca Dumnezeu ti-ar scuza pacatul, acest lucru ar dovedi ca El nu te iubeste. Daca un tata si-ar lasa copiii sa traiasca cu eventualele boli pe care le-ar avea la un moment dat, aceasta ar dovedi ca el nu-si iubeste cu adevarat copiii.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu