luni, 21 martie 2011

Când vorbești tu vorbește Împărăția


            Trebuie să continuăm să stăruim asupra gândului că nu numai noi aparținem Împărăției lui Dumnezeu, ci și Împărăția lui Dumnezeu ne aparține nouă. Lucrul acesta este atât de important, că îndată ce a pus stăpânire pe tine, toate contraargumentele, ezitările și temerile dispar. Intri în viața din abundență. Un ambasador este raprezentantul țării sale – toate puterile și privilegiile țării sale se concentrează în persoana sa. Când vorbește, vorbește țara lui; când decide, decide țara lui – cu condiția ca el să nu se gândească la sine, cu condiția să fie dedicat cu totul voii țării sale, cu condiția ca el să-și fi unit interesele cu cele ale țării sale. Când își pune în întregime viața la dispoziție, el este în întregime stăpân – până la limita resurselor țării pe care o reprezintă.
            Dacă tu ți-ai contopi interesele tale cu cele ale Împărăției lui Dumnezeu, dacă îi ești predat în întregime, dacă vorbești nu reprezentându-te pe tine, ci reprezentând Împărăția, atunci toate puterile Împărăției se concentrează în tine – un Univers acționează când acționezi tu. Un Univers vorbește când vorbești tu, trăiește când trăiești tu. Resursele împărăției pământești sunt atât de limitate – resursele Împărăției lui Dumnezeu sunt atât de nelimitate! Guvernul acela care se întinde de la cea mai mică la cea mai îndepărtată stea, se concentrează ca într-un focar, în tine, este tot al tău. Câțiva liceeni vorbeau despre un creștin și unul dintre ei a zis: ”El are ceea ce se cere.” Da, pentru că el a cerut și a luat ce are! Dacă el ar fi fost singur, n-ar fi avut ce se cere. Dar luând din Împărăție, el a putut cere de la viață. A devenit invulnerabil.
            Un băiețel de cinci ani, fiul unui predicator, mi-a spus: ”Noi predicăm în Texas.” Mi-a plăcut pluralul lui: când predica tata, el predica, și când băiețelul predica prin viața lui, predica tata. Băiețelul și-a contopit interesele cu cele ale tatălui său, și de aceea simțea o împlinire și o realizare colectivă. Tu lucrezi cu Duhul lui Dumnezeu și Duhul Sfânt este Mângâietorul, Însoțitorul și Întăritorul tău.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu