marți, 15 martie 2011

Posibilitățile tale în Dumnezeu


            Am încheiat săptămâna trecută arătând că este necesar să ne punem de acord speranțele cu posibilitățile. A ținti spre stele este bine, cu condiția să avem grijă să călcăm pe drumul posibilităților noastre, căci altfel ne vom trezi căzuți în mlaștina deznădejdii și a nehotărârii. Dar, după ce am precizat lucrul acesta, ajungem la pasul următor: (6) Trebuie să-ți măsori posibilitățile nu în tine însuți, ci în conformitate cu ceea ce poți să fii în Dumnezeu. În felul acesta, punându-te de acord cu posibilitățile, te vei trezi cu posibilități tot mai extinse, căci posibilitățile tale în Dumnezeu sunt infinite. Acum nu mai ești tu, ci ești tu plus Dumnezeu.
            Ana a cântat rugăciunea aceasta: ”Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălțată de Domnul.” (1 Sam. 2:1) Puterile noastre sunt înălțate la Dumnezeu. Este adevărat că ele sunt tot puterile noastre limitate cărora li se cere să-și facă propria lor lucrare, nu cea a altcuiva, dar ele sunt înălțate – dacă sunt predate lui Dumnezeu și scopurilor Sale. Și atunci totul este posibil – da, totul!
            Dr. Ray Allen dă o traducere foarte exactă a textului în care tatăl copilului îndrăcit imploră ajutorul lui Isus. El zice: ”Dar dacă poți face ceva, ajută-ne.” Iar Isus răspunde: ”Dacă poți – totul este pentru acela care crede.” Oamenii credinței au dat afară pe ”nu pot” și l-au lăsat pe ”pot”. Aproape de locul unde scriu aceste lucruri stătea culcată o fată oloagă – o sărmană oloagă care trăia într-o cameră întunecoasă. Dar în camera aceea plină de întuneric, legată de patul ei, fata oloagă se ruga și concepea planuri de ajutorare a celor ologi ca și ea, din China. Auzise că în China acelor vremuri, copiii ologi cum era ea erau aruncați și înecați într-un lac. Și credința acestei fete oloage i-a mișcat pe alții și i-a inspirat, banii au început să se strângă și oloaga a înițiat construirea unei case pentru copii ologi, tocmai lângă lacul unde înainte se obișnuia ca ei să fie aruncați. O oloagă construiește casă pentru ologi! Totul este ”poți” pentru cei care cred.
            ”Religia mea, a spus Lao-Tse, este să gândesc gândul de negândit, să rostesc cuvântul inexprimabil, să fac lucrul împosibil și să umblu pe calea inaccesibilă.”

1 commenti:

L1ahim spunea...

Matei 9:29
Atunci S-a atins de ochii lor si a zis: "Faca-vi-se dupa credinta voastra!"

Marcu 11:22
Isus a luat cuvantul, si le-a zis: "Aveti credinta in Dumnezeu!"

Romani 14:23
Dar cine se indoieste si mananca, este osandit, pentru ca nu mananca din incredintare. Tot ce nu vine din incredintare, e pacat.

Marcu 11:24
De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.

Trimiteți un comentariu