sâmbătă, 5 martie 2011

Scoate la lumină tot ce este dureros


            De vreme ce ai început să aduci totul la lumină, ești gata pentru pasul al doilea: (1)tot ceea ce simți că este sensibil, că doare, adu-l la suprafață, în mod delicat, dar hotărât. Probabil că tocmai lucrul acesta sensibil este necazul tău. Dacă așa stau lucrurile, separă-l și vezi ce se poate face cu el. Nu-l mai împinge în jos, în adânc, că să nu-l mai vezi să nu-ți mai aduci aminte de el. Aceasta l-ar face să producă ravagii la un nivel mai adânc - la nivelul subconștientului tău. Poate că necazul tău este un resentiment ascuns, ceva ce ai împins în adânc, și peste care ai pus apoi capacul. Acum însă, l-ai scos la suprafață și te poți uita la el cu franchețe. 
             Un fermier a lăsat un vițel de-al vecinului să se amestece cu ciurda lui, și l-a vândut împreună cu ai săi dar... oridecâte ori vroia să se uite spre Dumnezeu, el nu vedea decât vițelul! Numai când a mărturisit și a plătit vecinului prețul vițelului, s-a împăcat cu sine însuși și a găsit părtășie cu Dumnezeu.
            O tânără doamnă bănuia că un anumit resentiment pe care îl nutrea împotriva pastorului pentru care lucrase o vreme era cauza sentimentului ei de golire spirituală. Ea a scris o scrisoare în care își cerea scuze pentru aceste sentimente, dar a păstrat-o la sine mai multe zile, sperând că simplul fapt că a scris-o era suficient. Numai când a pus scrisoarea la poștă a căpătat pacea și ușurarea.
            Nu face așa cum a făcut recent o fată de 14 ani, frumoasă și inteligentă. Ea a venit la minte și mi-a zis: "Eu sunt fata de care mi-ați vorbit - goală lăuntric; mai mult, sunt în mare încurcătură. Am fost data afară până acum din patru școli și sunt pe cale să fiu exclusă și din a cincea. Nu-i oare prea târziu să-mi repar viață?” Prea târziu la 14 ani! Ea născocise minciuni noi ca să le acopere pe cele vechi, și viața îi mergea din încurcătură în încurcătură până când, la ora actuală, era pe cale să intre pe mâna justiției din cauza falsificării unor cecuri. Ea a început să fie sinceră și eu am început s-o ajut, când dintr-o dată s-a decis să fugă și... a fugit. Fugise ca să scape de mediul ei, dar îi era imposibil să fugă de sine.
            Adu la suprafață tot ceea ce simți că este sensibil.

2 commenti:

Toyin O. spunea...

Nice looking blog:)

L1ahim spunea...

Thanks :)

Trimiteți un comentariu