luni, 18 aprilie 2011

O scară pentru disciplinare


       Înainte de a trece mai departe trebuie să oferim o scară către o viață disciplinată.
            (1) Decide care să-ți fie modelul de viață disciplinată. Trebuie să ai un absolut. Acest absolut este Hristos. Atunci vei ajunge un om cristic. Țelul disciplinării tale este de a fi o persoană asemănătoare cu Hristos. (2) Disciplinează-ți centrul, eul, înainte de a-ți disciplina circumferința, adică lucrurile care sunt împrejurul eului. Adu eul tău sub disciplina unei încredințări complete a lui Hristos. Dacă centrul acesta nu este predat, disciplinarea uneia sau a alteia dintre sferele tale nu va fi decât o cârpeală. (3) Acum că centrul ți-a fost disciplinat prin predare de sine, începe prin a disciplina lucrul pe care îl simți ca fiind cel mai greu de disciplinat în viața ta. Nu sunt de acord cu cei ce te sfătuiesc să începi cu lucrurile mai ușoare, ca apoi să treci treptat la cele mai grele. Căci cine face așa rareori ajunge la cele mai grele; se încurcă în cele ușoare. Isus a zis: ”Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o.” El nu a zis: ”Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, începe prin a-ți tăia unghiile.” Cineva a zis: ”Când abordezi o problemă, du-te direct la punctul ei cel mai greu, rezolvă-l pe acela și apoi vei găsi rezolvarea pe toată linia.” Mi-am făcut un obicei din a alege din teacul de scrisori pe cea pe care o bănuiesc mai amenințătoare și întotdeauna o deschid întâi pe aceea.
            (4) Când abordezi acel prim lucru greu, nu încerca să-l soluționezi treptat. Nu încerca să te lași de un obicei rău reducându-l puțin câte puțin; taie-l de la tine dintr-o dată. Metoda reducerii gradate dă roade prea rar. (5) De vreme ce obiceiurile devin forțe, fă-le să lucreze cu tine, nu împotriva ta. Formează-ți obiceiuri care să devină prietenii și stabilizatorii vieții tale noi. (6) Adu-ți aminte că anumite lucruri reprezintă solul în care crește noua viață. Cultivă solul roditor. (7) Nu permite excepții în disciplinarea ta. Micile victorii contează. Aprinzând mici lumânări succesive, de putere a voinței, dăm naștere unui reflector care ne luminează întreaga viață.
            Orice excepție pe care o tolerezi va face ca excepția următoare să fie mai ușoară și tot așa vei coborî pe penta vieții nedisciplinate.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Luca 12:31
"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra."

Luca 9:55-58
"Isus S-a intors spre ei, i-a certat si le-a zis: "Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti!

Caci Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca." Si au plecat in alt sat.

Pe cand erau pe drum, un om I-a zis: "Doamne, Te voi urma oriunde vei merge."

Isus i-a raspuns: "Vulpile au vizuini, si pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Si odihni capul." "

Matei 5:29-30

Trimiteți un comentariu