miercuri, 4 mai 2011

Pași către primirea Duhului Sfânt


   Ajungem acum la scara care trebuie urcată pentru primirea Duhului Sfânt. Înainte de a începe să urcăm aceste trepte, te rog să rostești o rugăciune, cel puțin una, în sinea ta, ca să nu ți se împiedice pașii pe treptele acestea: căci în poticnirea sau în urcarea acestor trepte stă diferența dintre o viață înfrântă și o viață de victorie. Pașii sunt simpli:
            (1) Crede că Dumnezeu vrea să primești Duhul Sfânt. Întipărește-ți bine în minte că darul Duhului nu este un dar excepțional, pentru oameni excepționali cărora li s-a încredințat o lucrare excepțională, ci este un dar care este un drept prin naștere al fiecărui creștin. ”Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El” (Ioan 7:39). Observați – aveau să-L primească – primirea era în intenția și în planul lui Dumnezeu pentru ei. Pentru cine? ”Pentru cei ce vor crede în El.” Aici nu se face, deci, nici o excepție. Tu, creștin obișnuit, ai să primești Duhul Sfânt, căci te numeri printre cei ce cred în El. ”Apoi veți primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copii voștri și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul” (Faptele 2:38-39). Tu faci parte dintre ”cei ce sunt departe acum”. Stai în calea intenției divine.
            (2) Asigură-te că vrei cu adevărat să primești Duhul Sfânt. Dumnezeu vrea să primești Duhul Sfânt, dar trebuie să vrei și tu, și aceasta înseamnă nu  dorință sau o emoție trecătoare, nici o concepție intelectuală, ci o voință. Vrei tu cu adevărat să primești Duhul Sfânt, nu ca o influență trecătoare care să te scoată din dificultățile spirituale, să-ți dea o satisfacție de moment că ai predicat bine, să te înalțe și să te inspire într-un moment de criză – nu, nu în felul acesta, ci  ca o prezență permanentă care să spună stăpânire pe ființa ta și să domnească peste viața toată și veșnicia toată?
            (3) Adu problema la un punct de criză. Sufletul crește printr-o serie de crize. Există de obicei o criză care duce la convertire. Există la fel de bine o criză care duce la primirea plinătății Duhului Sfânt. Blochează-ți drumul și la dreapta, și la stânga, ca să nu o mai poți lua pe alături – ori înainte, ori înapoi. Momentul critic a sosit.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Ioan 14:26
"Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu."

Ioan 14:16-17
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac;

si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi."

Faptele 1:8; Ioan 16:7,13

Trimiteți un comentariu