marți, 3 mai 2011

Reîncărcarea bateriilor descărcate


            Am meditat asupra resurselor unei vieți abundente și am văzut că cea mai importantă este Duhul Sfânt. În predica de pe Munte, Domnul Isus spune: ”Cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer” (Matei 7:11), apoi, mai târziu, cu altă ocazie, repetă schimbând puțin această afirmație, schimbarea arătându-ne ce înseamnă lucrurile bune la cae se referise El: ”Va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer” (Luca 11:13). Duhul Sfânt trebuie cerut. Nu căutați lucruri bune, ci treceți dincolo de ele, la sursa lor, la Duhul Sfânt.
            Când un băiețaș a fost întrebat ce înseamnă Duhul Sfânt, el a răspuns: ”Cred că este ceva ca benzina din mașina noastră; El face creștinismul să meargă.” Băiatul avea dreptate. El dă energia și nu numai energia, ci toate câte are nevoie creștinul pentru o viață îmbelșugată.
            Un predicator a spus în una din adunările noastre: ”Am o baterie descărcată care trebuie încărcată. Poate încărca Duhul Sfânt baterii descărcate?”
            Un tânăr s-a dus la o sondă de țiței și a uns-o, căci scârțâia teribil și vizitatorii nu credeau că poate scoate țiței când ea însăși nu este bună. Poate oare Duhul Sfânt să pună ulei în mecanismul vieții lucrătorului creștin, în timp ce acesta încearcă să pompeze ulei pentru alții? Dacă propriul nostru mecanism nu este bine uns și dacă nu va funcționa lin și fără scârțâituri, oamenii nu vor crede că avem ulei pentru alții. Cum i-am putea ridica pe alții la o viață normală dacă viața noastră este sub nivelul normal? O fată s-a întors acasă de la universitate spunând: ”Pur și simplu îmi lipsea inspirația vieții de familie!” Era epuizată la nivelul inspirației – avea nevoie de reîncărcare. Acesta este lucrul de care avem nevoie din punct de vedere spiritual. Noi nu suntem răi, ci goi.
”Doamne, eu aș vrea să dăruiesc altora,
Dar trebuie întăi să am
Acel dar lăuntric, seninătatea;
Apoi, întărit, binecuvântat, eliberat de neliniști,
Să Te slujesc,
Dar din adânc, spontan și cu seninătate.”

1 commenti:

L1ahim spunea...

Luca 11
"9. De aceea si Eu va spun: cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.

10. Fiindca oricine cere capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide.

11. Cine este tatal acela dintre voi, care, daca-i cere fiul sau paine, sa-i dea o piatra? Ori, daca cere un peste, sa-i dea un sarpe in loc de peste?

12. Sau, daca cere un ou, sa-i dea un scorpion?

13. Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!" "

Faptele Apostolilor 19
"1. Pe cand era Apolo in Corint, Pavel, dupa ce a trecut prin tinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a intalnit pe cativa ucenici

2. si le-a zis: "Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?" Ei i-au raspuns: "Nici n-am auzit macar ca a fost dat un Duh Sfant."

3. "Dar cu ce botez ati fost botezati?", le-a zis el. Si ei au raspuns: "Cu botezul lui Ioan."

4. Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocaintei si spunea norodului sa creada in Cel ce venea dupa el, adica in Isus."

5. Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati in Numele Domnului Isus.

6. Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau.

7. Erau cam doisprezece barbati de toti. "

Trimiteți un comentariu