joi, 7 martie 2013

Ascultand pe Dumnezeu




           Cititi 2 Samuel 7:8-22


Dintre toti eroii din Scriptura, doar despre cativa se vorbeste asa de respectos ca regele David. Ce la facut asa de special? David insusi se intreba de acest lucru (2 Samuel 7:18). Cel mai bun raspuns e pur si simplu ca a fost un om ce a ascultat de Dumnezeu.

Este imposibil sa fim drepti daca nu ascultam de Tatal. Cand facem asa, dobandim calauzire divina, indrumare, disciplina si incurajare. Aceasta era cu siguranta adevarat despre regele pastor (Psalmul 63:1-8).

In Psalmi, primim o imagine frumoasa a vietii de rugaciune a lui David. Observa patru lucruri pe care le facea cand medita asupra lui Dumnezeu:

  1. Revizuia trecutul. Desi David facuse cateva greseli serioase, acele timpuri grele au produs o umilinta necesara. Uitandu-se inapoi, in trecut, l-au ajutat sa-si aminteasca de credinciosia lui Dumnezeu.
  2. A reflectat asupra caracterului lui Dumnezeu. Atunci cand ne concentram asupra atributelor Sale, intelegerea noastra despre El creste. Rezultatul este o relatie mai personala si mai interactiva.
  3. David reaminteste promisiunile lui Dumnezeu. El stia ca Domnul i-a dirijat mereu pasii - cu mare succes.
  4. A facut cereri Tatalui sau ceresc. Scopul lui Dumnezeu pentru noi nu este ca noi sa mergem singuri prin viata. El este mereu gata sa actioneze spre binele nostru.
Opreste-te un minut si gandeste-te despre cum interactionezi tu cu Dumnezeu. Daca timpul de rugaciune este dominat de vorbele tale, ar trebui facute unele modificari. Asa cum Domnul vorbise lui David, Dumnezeu are multe lucruri sa-ti spuna, daca ai lasa pur si simplu pe El sa vorbeasca.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu