duminică, 3 martie 2013

Pericolul de a face ce este bine dupa parerea ta‏





In Judecatori, capitolele 17 pana la 21, citim despre idolatria, imoralitatea si razboaiele din mijlocul israelitilor, care scot la iveala starea degradata a unei natiuni pe care Dumnezeu a ales-o sa fie reprezentantii Lui pe pamant. Acestia s-au cufundat la fel de adanc ca Sodoma si Gomora.

In Judecatori 17:7-13, citim despre primul caz de predicator profesionist platit care apare in Biblie. Acesta a fost gata sa mearga oriunde se platea mai bine sau unde avea mai multe privilegii si avantaje. Iata un levit care a fost de acord sa slujeasca drept preot la cel care a platit mai bine. A venit un afacerist care i-a oferit un salariu bun, un rand de haine noi in fiecare an si cazare si mancare gratuit. Predicatorul a semnat contractul imediat. Afaceristul care l-a platit a crezut ca Dumnezeu il va binecuvanta acum pentru ca a angajat un predicator care a absolvit scoala de leviti. Cat de asemanator este ceea ce se intampla astazi. Cineva ar putea sa creada ca aceasta este o poveste din secolul 21. Motivul acestei stari patetice este dat in versetul care preceda descrierea acestui incident: "Fiecare facea ce-i placea".

Si acest verset rezuma tot ce se petrecea pe vremea judecatorilor. Si aceasta afirmatie se repeta potrivit la sfarsitul acestei carti (Judecatori 21:25): "In vremea aceea nu era imparat in Israel. Fiecare facea ce-i placea".

Asa traiau israelitii in acele zile. Si asa traiesc multi crestini astazi. Isus nu este Imparat in vietile lor si prin urmare fac ceea ce le place. Cheltuie banii asa cum vor si traiesc cum vor. Predicatorii se duc acolo unde primesc o suma mai mare de bani. Toti traiesc fara vreo legatura cu voia lui Dumnezeu sau cu planul perfect al lui Dumnezeu pentru vietile lor.

Acum Dumnezeu ni L-a dat pe Isus Hristos ca Exemplu. Daca nu Il urmam pe El ca Rege si Imparat si noi putem sa sfarsim ca acei israeliti descrisi in cartea Judecatori.

 
 
 
   -Zac Poonen 

0 commenti:

Trimiteți un comentariu