duminică, 3 martie 2013

Dumnezeu ne porunceste sa zidim o casa in care sa locuiasca El‏





Stim cu totii ca atunci cand intram in unele case nu ne simtim ca acasa. In vreme ce, in alte case, ne simtim ca acasa imediat ce intram. Acest sentiment e greu de explicat, insa cu totii il cunoastem.

O casa crestina ar trebui sa fie un loc in care Isus sa Se simta complet acasa. Asta inseamna ca se bucura de tot ce vede in ea. E multumit cu cartile pe care le citim, revistele pe care le cumparam, discutia dintre sot si sotie, lucrurile despre care vorbim, programele de TV la care ne uitam si toate celelalte lucruri. In multe case crestine, oamenii au versete biblice pe pereti. Dar Isus nu Se simte ca acasa acolo.

Va puteti imagina cum a anticipat Dumnezeu sa-i aduca impreuna pe Adam si Eva. Ce planuri minunate a avut pentru ei in calitate de Tata. A sperat ca ei urma sa aiba un camin minunat in care El urma sa fie mereu pe primul loc. Dar cat de repede a fost dezamagit Dumnezeu, Nu a fost manios, a fost trist. Cred ca exista multa tristete in inima lui Dumnezeu astazi cand se uita la starea multor familii crestine, unde nu exista pace, ci doar cearta. Acestia Se duc la Dumnezeu doar cand au probleme. Dar ca si crestini ar trebui sa fim diferiti. Dumnezeu nu este un numar de urgenta pe care il apelam cand avem dificultati. Nu, Dumnezeu trebuie sa fie centrul vietii noastre intotdeauna.

Cuvantul lui Dumnezeu ne-a fost dat exact ca un Manual de instructiuni pe care il primim atunci cand cumparam orice aparatura. Toti suntem atat de atenti sa urmam cu exactitate acele instructiuni. Daca ai probleme cu aparatul si il duci inapoi la producator, prima intrebare pe care ti-o pune este "Ai urmat instructiunile cu atentie si exact asa cum scrie acolo?" De fapt, in majoritatea certificatelor de garantie, este clar specificat ca garantia nu mai este valabila daca nu urmezi instructiunile intocmai ca in manual.

Totusi lucrul minunat in ceea ce Il priveste pe Dumnezeu este ca oricand mergem la El cu vietile noastre ruinate EL inca mai doreste sa le rectifice. Garantia Lui nu este doar pe un an! Ea tine o viata! Daca mergi la El cu viata ruinata, El o reface. Acesta este lucru minunat in ceea ce Il priveste pe Dumnezeu - El este un Tata iubitor. El este foarte, foarte interesat de vietile noastre si vrea sa fim fericiti pana in ziua in care Isus Se intoarce.

Va pot spune ca cea mai minunata viata pe care o putem trai este cea in care Isus este Centrul, in care totul este determinat de intrebarea "acest lucru Il face fericit pe Isus sau nu- felul in care ne petrecem timpul, in care ne cheltuim banii, si facem toate celelalte lucruri. Daca traim asa, atunci cand ajungem la sfarsitul vietii, sau daca Hristos Se intoarce inainte de moartea noastra, cand vom sta inaintea Lui, va spune "Bine rob bun si credincios". Atunci nu va mai conta ceea ce cred altii despre noi.

Una dintre caracteristicile omului este ca noi judecam dupa aparente. Asa am facut si eu multi ani, cand eram legalist. Dar acum imi dau seama mai mult ca Dumnezeu Se uita la inima. Este important sa ne amintim ca inima noastra este cea care trebuie sa fie mereu curata. Fie ca avem un palat drept casa sau o cocioaba - acesta este lucrul de importanta secundara - aparentele exterioare sunt de importanta secundara. Inima noastra este ceea ce atrage privirea lui Dumnezeu. Asa ca sa ne asiguram ca inimile noastre sunt un sanctuar - un loc sfant - in care Dumnezeu sa poata locui.  

 
 
   -Zac Poonen 

0 commenti:

Trimiteți un comentariu