miercuri, 27 martie 2013

Trei conditii care trebuie indeplinite de cei care vor sa fie purtatorii de cuvant ai lui Dumnezeu





In Ieremia 15:16-21 descoperim trei conditii care trebuie indeplinite pentru a fi purtatorul de cuvant al lui Dumnezeu.

In primul rand: „Cuvintele Tale au fost bucuria si veselia inimii mele” (Ieremia 15:16). Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fie bucuria si veselia inimii tale. Intocmai ca un om de afaceri care gaseste bucurie si veselie in a face bani, bucuria ta trebuie sa fie in a te adanci in Cuvantul lui Dumnezeu. Multi doresc astazi sa fie predicatori, insa acestia nu petrec timp sapand adanc in Cuvantul lui Dumnezeu si nu privesc Cuvantul lui Dumnezeu ca bucuria si veselia inimii lor.

In al doilea rand: „N-am sezut in adunarea celor ce petrec” (Ieremia 15:17). Cand altii din poporul lui Iuda petreceau si se distrau, Ieremia s-a dus retras pentru a fi singur cu Dumnezeu. Daca nu te disciplinezi sa stai departe de glumetii acestei lumi, nu vei putea fi niciodata purtatorul de cuvant al lui Dumnezeu. Nu spun ca umorul si glumele curate sunt un lucru rau. Dar multi credinciosi nu stiu cand sa se opreasca in astfel de aspecte – acestia glumesc tot timpul. Ieremia s-a asigurat ca nu petrece timp cu astfel de oameni.

In al treilea rand: Ieremia se plange lui Dumnezeu in versetul 18, spunand: „Doamne, pentru ce ma dezamagesti? Ai fost pentru mine un izvor inselator. Am venit la izvor crezand ca este apa acolo si nu este. M-ai dezamagit.” Domnul a spus: ”Sa nu-Mi spui asa ceva niciodata.” Dumnezeu l-a certat pe Ieremia pentru ca a rostit astfel de cuvinte de necredinta (Ieremia 15:19). Dumnezeu nu ne dezamageste niciodata. El nu este ca un izvor inselator. Ieremia se baza pe sentimentele lui si se uita la circumstante. Domnul i-a spus „Daca te intorci la Mine si renunti la obiceiul de a rosti cuvinte inutile (ca cele pe care le-ai rostit deja – nepasatoare, cuvinte inutile si cuvinte de necredinta) si te asiguri ca rostesti numai cuvinte pretioase (de credinta si bunatate), atunci vei fi gura Mea”.

Cati dintre voi doriti sa fiti gura lui Dumnezeu? Nu ma refer la a fi un predicator de predici moarte pe care le-ati gasit in vreo carte, ci la a fi purtatorul de cuvant al lui Dumnezeu. Daca doriti sa fiti un astfel de purtator de cuvant, atunci nu irositi timp in compania inutila a unor oameni, ci rascumparati timpul si petreceti-l in a sapa adanc in Cuvantul lui Dumnezeu. Lasa ca acesta sa fie bucuria si veselia inimilor voastre. Descotorositi-va de conversatii inutile si rostiti cuvinte de credinta intotdeauna si sa aveti numai cuvinte bune in toate discutiile voastre. Atunci Domnul va va face gura Lui. La Dumnezeu nu este partinire.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu