sâmbătă, 13 aprilie 2013

Umblarea cu Isus


    "... si au priceput ca fusesera cu Isus." Fapte 4:13b



  Fiecare Crestin trebuie sa fie imaginea Domnului Isus Hristos. Ati citit viata lui
Hristos, descrisa asa de minunat si cu elocventa, cea mai buna parte din viata lui Hristos este scrisa in cuvintele si actiunile poporului Sau. Daca suntem cu adevarat ceea ce pretindem a fi, atunci trebuie sa fim o imagine a lui Hristos.
  Lumea nu trebuie sa vada in noi doar o imagine vaga, ci sa exclame: "El o fost cu Hristos; o invatat de la El; umbla potrivit cu Omului sfant din Nazaret, El este evident in viata lui si in actiunile lui zilnice. Un Crestin trebuie sa fie curajos ca Hristos. Nu trebuie sa-ti fie rusine de credinta ta: ea nu te va dezamagi niciodata; mai degraba ia seama ca sa nu fii tu cel ce o dezamageste. Fii ca Isus, fii foarte curajos pentru Dumnezeul tau. Imita-L pe Isus intr-un duh de dragoste; gandeste cu dragoste, vorbeste cu dragoste, lucreaza cu dragoste, intrucat oamenii sa poata sa spuna despre tine: "El fusese cu Isus".
  Imita pe Isus in sfintenia Sa. Fusese zelos pentru Tatal Sau ceresc? Fii si tu asa; fa binele, oriunde mergi. Timpul pe care-l ai este foarte pretios: nu-l irosi. Oare, Isus, nu traise cu abnegatie, necautand propriul interes? Fii ca El. Nu fusese, Isus, devotat? Fii si tu fervent in rugaciunile tale. Nu se supuse Isus cu blandete inaintea Tatalui Sau? Supunete si tu Lui, in acelasi mod. Nu era rabdator? Invata si tu sa suporti. Dar mai mult decat orice lucru, pentru a semana in orice lucru cu Isus, iarta-ti vrajmasii, cum facuse El; si lasa, ca acele cuvinte a Stapanului tau, "Tata iarta-i caci nu stiu ce fac", sa rasune mereu in urechile tale. Iarta, caci numai asa vei fi iertat. Pentru a semana mai mult Lui, fa binele in loc de rau ("biruieste raul prin bine"). Si in orice lucru, traieste intr-un mod incat toti sa poata spuna despre tine: "El fusese cu Isus".

0 commenti:

Trimiteți un comentariu