marți, 30 noiembrie 2010

Începe practicarea prezenței Lui Dumnezeu


            O fetiță bolnavă de meningită a întrebat: ”Unde este Dumnezeu?” Și când i s-a spus că este în cameră, a întrebat din nou: ”Și unde Îl pot găsi?”
            Răspunsul la întrebarea ”Cum Îl pot găsi?” este:
            (1) Nu este nevoie să-L cauți pe El. Dacă Noul Testament ne învață ceva, atunci ne învață nu numai căutarea omului după Dumnezeu, ci și căutarea lui Dumnezeu după om.
            Trebuie să te lași găsit de Dumnezeu! Aceasta înseamnă că trebuie să te oprești din alergare.
            (2) Întoarce-te către El într-o atitudine de așteptare.
            (3) Acționează pe baza faptului și cu conștiența că Dumnezeu este, că El este cu tine și că este cu tine acum.
            (4) Formează-ți câteva mici obiceiuri care să exprime acest fapt. Dr. Frank Laubach sugerează mai multe lucruri, cum ar fi: circulă pe partea interioară a trotuarului sugerându-ți prin aceasta că însoțitorul tău divin umblă cu tine pe partea exterioară. Lasă un scaun gol la masă ca un simbol al Prezenței invizibile.
            (5) Organizează-ți ziua pe baza unei participări divine în ea.
            (6) Joacă-te ”Jocul minutelor”, numărând de câte ori pe oră îți poți aduce aminte de Dumnezeu. Numără minutele în care te-ai gândit la El.
            (7) Fă-ți cateva minute libere în timpul zilei, în care să-ți liniștești inima în prezența Lui. ”Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmul 46:10).
            (8) O dată cu inspirarea aerului în plămâni, spune-ți ție însuți: așa cum aerul acesta pe care îl trag în piept îmi purifică sângele de toate impuritățile, tot așa inspirarea lui Dumnezeu în întreaga mea ființă îmi purifică întreaga viață lăuntrică.

1 commenti:

Anonim spunea...

mi se pare airea chestia asta. Cat timp te joci mental cu minutele sau cu alte organizari sau obiceiuri, nu ai acces la cel prea inalt.

Trimiteți un comentariu