marți, 16 noiembrie 2010

Pasul al cincilea


         Am decis că Dumnezeu trebuie să dețină locul de Stăpân. Cineva i-a scris scriitorului rus Turgheniev: ”Am impresia că a ne pune pe noi înșine pe planul al doilea constituie întreaga semnificație a vieții.” La aceasta, marele scriitor a răspuns: ”Mi se pare că a descoperi cine trebuie pus pe primul plan constituie întreaga problemă a vieții.” Tu ai decis în această problemă: Dumnezeu și nimeni altcineva trebuie să fie pus pe primul plan, să ocupe locul întâi.
        Acum, tu ești gata pentru pasul următor:
       (5) Întoarce-te la El cu încredere și crede că El te primește și că tu Îl primești pe El. Odată ce I-ai dat singurul lucru pe care îl aveai – pe tine însuți – ai dreptul să accepți singurul lucru pe care Dumnezeu îl are – pe El Însuși. Mulți ratează în punctul acesta. Ei dau veșnic, dar nu reușesc să primească. Închipuie-ți că ai face lucrul acesta în căsătorie – ai da tot timpul și nu i-ai permite partenerului tău să răspundă. Nu ar fi relația voastră prin aceasta blocată? Bătăile de inimă alternante ale relației voastre unul cu altul și cu Dumnezeu sunt: ”Dă – primește, dă – primește.” Dacă este o permanentă dare fără nici o primire, inima va înceta să mai bată, ea nu poate să bată exclusiv unilateral. Un mare chirurg a exprimat lucrul acesta astfel: ”Creștinismul este receptivitate pură. ‘Tuturor celor ce L-au primit, le-a dat dreptul să se facă copii ai Lui.’” Dacă expiri în permanență și nu inspiri niciodată, respirația ți se va sfârși foarte repede.
        O tânără romano-catolică, studentă la sociologie, a intrat în această experiență nouă și acum este vie cu Dumnezeu. Ea și-a formulat hotărârea în felul următor: ”Mai mult decât oricând înainte, eu încetez să mai caut și Îl las pe Hristos să-mi pătrundă ființa – El singur are răspunsul la problema vieții, prin faptul că ne dă viața însăși, viață abundentă și reală, descărcată de multe întrebări fără răspuns.”
         Încetează să te mai chinui cu întrebări care nu au răspuns. Ieși din tine însuți, pășește prin credință activă și acceptă darul lui Dumnezeu. El Se oferă pe Sine Însuși. Ia-L, căci în Dumnezeu vei găsi tot ceea ce îți este necesar: iertare, putere, părtășie, sens, ideal și energia de ate dărui altora, viață!
               Fă pasul acesta acum!

0 commenti:

Trimiteți un comentariu