miercuri, 17 noiembrie 2010

Pasul al șaselea


           Ai făcut cel mai mare dintre toți pașii. Te întrebi ce se va întâmpla acum? Probabil că vei avea îndoielile și temerile tale. Un tânăr a venit la dr. Poling și i-a spus: ”Sunt ruinat! Stanley Jones m-a ruinat la adunarea de aseară. Am fost nevoit să-mi predau toate planurile mele lui Dumnezeu.” ”Slavă Domnului!” a răspuns dr. Poling: ”Acum Dumnezeu va putea ceva din tine. El îți poate reface viața ruinată.” Aici este esențialul. El îți zdrobește viața ta ca să ți-o reclădească – dar numai prin cooperare cu tine. Tu și cu Dumnezeu ați început clădirea ei împreună.
           Fă pasul al șaselea:
           (6) Întoarce-te și privește la toate relațiile tale umane și intră în ele împreună cu Hristos. Judecă-ți toate aceste relații în lumina relației tale cu Hristos. Nu această relație fundamentală trebuie adaptată celorlalte, ci celelalte relații trebuie adaptate ei. Tu ai șase relații majore:
           1. Biserica. Intră în ea! Cu toate greșelile ei, ea este cea mai mare instituție slujitoare din lume, care umple pământul cu spitale, școli, aziluri de orfani, aziluri de leproși etc. Biserica are mulți critici, dar nu nici un rival în munca ei de mântuire a oamenirii. Intră în ea și fă-te o parte a acestei părtășii mondiale!
           2. Familia. Ia-L pe Hristos în casa ta. Fă-L prezent la masa ta, introducând rugăciunea de masă. Introdu rugăciunea familială. Începe să-ți mărturisești propriile păcate, nu pe cele ale vecinului.
           3. Fă din serviciul tău un loc de exprimare a serviciului suprem, servirea lui Dumnezeu. Fă din viața ta la serviciu o mărturie vie.  Dacă serviciul nu-ți permite să duci o viață creștină, schimbă-l!
           4. Relațiile tale sociale. Ai intrat acum într-o nouă societate – Societatea Împărăției lui Dumnezeu. Societatea aceasta este una fără clase sociale și fără bariere rasiale de culoare.
           5. Relațiile tale internaționale. Tu nu mai ai dușmani, deoarece nu mai ai dușmănie. Ești același pentru toți, inclusiv pentru așa-zișii dușmani.
           6. Relațiile tale cu omul din imediata ta apropriere, la școală, la prăvălie, la birou, cu vecinul tău, cu aproapele tău. Mărturisește-i ce s-a petrecut în tine. Câștigă-l și pe el pentru o astfel de viață măreață.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu