sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Pasul al doilea


           Ieri ai început să pășești pe scara cu șapte trepte care duce la eliberare și la putere. Cred că ai făcut primul pas. Întoarce în minte direcția și spiritul vieții, schimbă-ți mintea, schimbă-ți gândirea. Cuvântul pocăință în Noul Testament (în limba greacă metanoia) înseamnă o schimbare a minții. Trebuie să existe o completă răsturnare de valori, o schimbare completă a gândirii în privința a ceea ce vrei de fapt. Versetul ”Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine”, a fost tradus de chinezi: ”Să-și arunce la o parte eul.” Acest ‘eu’ recalcitrant, urât, încâlcit, trebuie aruncat, lepădat, pierdut, pentru ca unul nou, limpezit, gata de cooperare să fie pus în locul său.
          Trebuie să treci acum la pasul următor:
         (2) Întoarce-te la Hristos. Ai nevoie de un Domn, de un Stăpân. Poate că ai fost și tu ca acel cățeluș fără stăpân care a nimerit pe un stadion de fotbal plin de lume. Oameni din diferite direcții îl strigau, îl chemau, așa că el a rămas încremenit, complet dezorientat. Îți răsună și ție în urechi o sumedenie de voci, un adevărat Babel de voci, care te chemau din toate părțile – vocea banilor, a interesului egoist, a mândriei, a poftei sexuale etc... Ești într-o stare de confuzie, căci între toate acestea nici una nu este o voce dominantă. Dar acum, deasupra vacarmului acestor voci tu auzi: ”A venit Învățătorul și te cheamă.” Auzi o voce care are autoritate. Simți dintr-o dată că există destin în vocea aceasta. Ai un singur lucru care este al tău – tu însuți. Ești liber să decizi ce să faci cu această proprietate, cine să-i fie stăpânul. Un student de la Politehnică, alegând dintre variantele posibile ce-i stăteau în față, a plecat de la întrunirea noastră, a urcat în camera lui și, simplu ca un copil a spus: ”Îi voi spune Da lui Isus.” A repetat mereu această decizie. Ea i-a transformat ființa. Peste podul simplu a lui ”da”, el a trecut de la descurajare la viață din abundență. Și alegerea aceasta a durat o viață.
         Probabil că și tu ai încercat să fii mai multe ’euri’ în același timp, fără ca toate aceste ’euri’ să fi fost organizate în jurul unei singure vieți dominante în tine. Poate că încerci să faci ceea ce spunea cu o voce lamentabilă, de om în confuzie, un om înfrânt, un medic: ”Încerc să bat un cui în unul dintre aceste ’euri’, să-l fixez, ca în jurul lui să se poată mișca toate celelalte.” Nu încerca! Întoarce-le pe toate spre o voință dominantă – voința lui Hristos.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu