vineri, 12 noiembrie 2010

Primul pas în sus


          Ești gata acum să pui piciorul pe scară și să urci spre eliberare și spre vitorie. Voi face scara aceasta foarte, foarte simplă căci a sosit cel mai mare moment al vieții. A venit momentul marii alegeri – o decizie care îți va determina toate hotărârile de acum încolo – o decizie cap de serie. În psihologie aceasta se numește ”decizie majoră” – o alegere pe care nu o faci mereu, în fiecare zi. Deciziile mai mici vor depinde de aceasra și vor fi cuprinse în ea.
          Scara va avea șapte trepte. Ea va fi construită în jurul cuvântului ”întoarcere”, căci cuvântul acesta este un cuvânt central în Scriptură.
          (1) Întoarce în minte direcția și spiritul vieții tale. În timp ce vei face această întoarcere, vei fi ispitit să intri în defensivă, căci este foarte greu să nu-ți aperi tiparele vieții. Dar fii fără cruțare, cinstit, uită-te la tine însuți în mod obiectiv și refuză să aperi orice lucru rău pe care îl descoperi în viața ta. Primul pas către sănătate mintală și spirituală este onestitatea completă. Eul acela urât pe care tu, probabil, l-ai îmbrăcat în hainele justificării va pleda, va implora, se va scuza, va găsi motive. Va încerca să-și mențină tronul, permițând schimbări marginale. Dar tu concentrează-ți atenția asupra ta însuți ca un centru al tuturor dificultăților tale. Vei fi ispitit să mărturisești păcate marginale și să lași neatinse păcate centrale. Dar să știi că nimic permanent nu se va întâmpla până când centrul dificultăților tale, eul greșit, nu va fi înlocuit cu un alt Eu, Dumnezeu, ca un centru de referință, centru din care de acum îți iei poruncile și directivele vieții. O doamnă foarte cultă și foarte frumoasă, după ce și-s revizuit viața, a suspinat zicând: ”Noi avem totul – și nimic.” Totul sub forma confortului extren și totuși o inimă goală.
           Îți aduci aminte de orbul care stătea la marginea drumului cerșind și care, auzind că trece Isus pe acolo, ”și-a aruncat hainele” și a alergat la Isus? Tu trebuie să arunci tot ce te-ar împiedica să ajungi la Isus: faptele tale necinstite – resentimentele tale, relațiile tale sexuale ilicite, atitudinile tale egoiste – da, însuși eul tău, și să alergi la Isus.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu