duminică, 21 noiembrie 2010

Renunță, restituie și receptează


       Acum ai făcut pasul al treilea, fă-l si pe al patrulea:
           (4) Renunță! În inima acestei vieți există și un ”nu”. Din punct de vedere psihologic, acesta este cuvântul cel mai greu de rostit. ”Da” este mult mai ușor. Dar este necesar să spui ”nu” anumitor lucruri pentru ca să poți spune ”da” lucrurilor reale. Printre hârtiile unui mare bărbat s-a găsit și una din următoarea notiță:
           ”Aici zace o parte din J.R.L.,
           Lucrurile care-l împiedicau să facă binele.”
   Un om i-a promis unu pastor că nu va mai bea niciodată. La scurtă vreme după acest legământ, omul a apărut seara târziu la casa pastorului și i-a cerut să-l dezlege de legământ și să-l lase să bea, căci altfel moare. Patorul i-a spus să plece acasă și să moară și și-a văzut de lucru. A doua zi, omul a apărut din nou cu o nouă încredere oglindindu-se pe față și i-a spus pastorului: ”Am murit noaptea trecută.” Da, el a murit, dar prin aceasta a descoperit că a început să trăiască un om nou. De aceea renunță, și vei fi și tu un om nou!
           (5) Repară sau restituie. Pe măsură ce îți vei verifica trecutul, vei descoperi lucruri pe care va trebui să le repari. S-ar putea să trebuiască să ceri iertare pentru răul pe care poate i l-ai făcut cuiva sau pentru resentimentele pe care le nutrești, s-ar putea să trebuiască să repari o ceartă, ori să restitui ceva bani. La una dintre întrunirile noastre, o doamnă șovăia dacă să pună sau nu în cutia poștală o scrisoare prin care cerea iertare pentru resentimentele ce le nutrise față de cineva. Și în clipa în care scrisoarea a căzut în cutie ceva înăuntrul ei s-a descătușat. A simțit brusc că este liberă. La o întrunire, administratorul hotelului în care stăteam a venit și ne-a mulțumit pentru lucrare. El văzuse consecința ei prin faptul că o femeie s-a dus la el și i-a restituit niște prosoape luate de la hotel cu o altă ocazie. Mătură cu hotărâre totul, fără compromis și fără jumătăți de măsură!
           (6) Receptează. Acesta  este un act simplu de credință. A recepta, a-ți însuși, înseamnă a afirma că Dumnezeu este tot atât de cinstit ca și tine. Tu I-ai dat tot ce ai avut. Acum accepți că și El va face același lucru – îți va da și El tot ce are. Și lucrul cel mai de seamă pe care îl are de dat este pe Sine Însuși. Și El dă aceasta. Repetă-ți mereu: ”Eu receptez dragostea iubitoare a lui Dumnezeu în zona cea mai intimă a ființei mele.” Repetă, repetă, repetă!

0 commenti:

Trimiteți un comentariu