luni, 22 noiembrie 2010

Spune și altora!


           Acum, după ce ai făcut pasul receptării, ești gata pentru ultimii trei pași:
           (7) Raportează-te. Isus n-a fost un moralist care să te lege de un cod de legi morale impuse. El n-a avut obiceiul să spună ”Fă asta!” sau ”Nu face asta!” Metoda Lui a fost aceea de a stabili relații fundamentale și adevărate, urmând ca tot restul să urmeze în mod direct acestea. Primul Lui cuvânt a fost ”Vino după Mine!” Din această relație fundamentală cu El urmau să se realizeze toate celelalte. Cel mai frumos tribut adus de un bărbat soției sale, pe care l-am auzit în viața mea, a fost cel rostit de un episcop negru care s-a ridicat odată și a spus: ”Acum cincizeci de ani m-am uitat în adâncul limpede al ochilor ei și de atunci nu m-am mai putut desprinde de farmecul lor.” Totul a urmat din acea loialitate centrală. Acum, când tu ai realizat această relație centrală cu Hristos, fă ca toate celelalte relații ale tale să se potrivească cu aceasta.  Și adu-ți aminte că nimic nu este mai central în calea de creștin decât a aduce toate relațiile sub călăuzirea acestei relații centrale.
           Principiul central al relațiilor tale cu alții este: ”Fă altora ceea ce ai vrea să-ți facă ei ție.” Poartă-te cu subalternul tău cum ți-ar plăcea să se poarte el cu tine dacă ți-ar fi șef. Și în felul acesta mergi în sus și în jos pe linia relațiilor tale cu ceilalți. Dar pentru creștini este ceva și mai mult decât Regula de aur, și anume ”Tratați-vă unii pe alții cu același spirit pe care l-ați găsit în Isus Hristos.” (Filipeni 2:5 în traducerea engleză Moffatt). Cu alte cuvinte: ”Tratează-i pe alții cum te-a tratat Hristos pe tine!” Aceasta aduce un plus, un dincolo, în toată această problemă. Dăruiește-te acestui plus, acestui dincolo.
           Ca să poți face lucrul acesta ai nevoie de resurse. Și atunci fă pasul următor.
           (8) Realimentează-te, reîncarcă-ți bateriile! Aceasta se va face în ceasul de taină. Un crescător de vite care trăia izolat în ferma lui din Idaho a constatat că nu poate cânta la vioară din cauză că i se dezacordase și nu putea să o acordeze căci nu avea diapazon. Atunci a scris o scrisoare la postul de radio din îndepărtata Californie și i-a rugat pe cei de acolo să cânte la pian nota de care avea nevoie. Și i-au cântat-o. Au întrerupt programul și au difuzat nota cerută, ca acel fermier să-și poată acorda vioara.
Ceasul tău de taină te va ajuta să prinzi nota standard a lui Dumnezeu. Și atunci vei putea să-ți acordezi strunele sufletului după muzica Lui divină. Respectă cu sfințenie ora aceea!

0 commenti:

Trimiteți un comentariu