luni, 13 decembrie 2010

Mânia este o otravă

            În studiul de ieri am văzut că stomacul este făcut pentru voie bună și nu pentru voie rea. Voia bună pune stomacul în funcțiune, voia rea îl paralizează. Și ceea ce este adevărat pentru stomac este adevărat pentru oricare parte a corpului. Un consilier îmi spunea că el nu cunoaște nici un alt lucru care să provoace mai mult deranj în trupul omenesc decât resentimentele. Căci resentimentele sunt o otravă!
            Un medic nu putea găsi nicicum cauza bolii unui sugar. Într-o zi, când a venit la vizită, medicul i-a găsit pe cei doi părinți certându-se teribil, în timp ce mama alăpta copilul. Medicul a ridicat brațele în sus și i-a spus femeii: ”Acum înțeleg care este necazul cu copilul dumitale – dumneata îl otrăvești cu furia pe care i-o transmiți o dată cu laptele.” Otrava era în laptele mamei, pusă acolo de mânia ei. După două zile copilul a murit. ( :( )
            O misionară în China a născut un copil. Ea avusese o neînțelegere cu soție medicului care a asistat-o la naștere și i-a spus acestuia să-i transmită soției că nu dorește ca ea să o viziteze. Aceasta, desigur, a înrăutățit și mai mult relațiile dintre cele două femei. Laptele mamei a secat la două zile după nașterea copilului. Cauza a fost cearta.
            Un medic din clinica Mayo mi-a povestit că a putut urmări clar în radiografii cu raze X vindecarea unui ulcer după ce pacienta sa și-a eliminat resentimentele.
            Un pastor și-a legat toate speranțele de numirea sa într-un loc nou la care ținea foarte mult. Când a aflat că nu va primi numirea, soția lui a fost cuprinsă de amărăciune într-un asemenea grad încât s-a îmbolnăvit și a murit la scurtă vreme după aceea, iar el însuși a fost atât de zdruncinat, încât a renunțat la slujba de pastor. Resentimentul i-a ucis soției trupul, iar soțului sufletul.
            Devine tot mai clar că trăsăturile de caracter determină în mod frecvent sănătatea fizică a unei persoane. Nu vrem să spunem că ele determină toate bolile, deoarece există boli contagioase – și acestea sunt o realitate, și există de asemenea boli structurale, tot atât de reale. Dar după toate probabilitățile, șaizeci la sută dintre bolile noastre își au rădăcina în starea mintală și spirituală.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Psalmul 37:8
Lasa mania, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau.

Eclesiastul 7:9
Nu te grabi sa te manii in sufletul tau, caci mania locuieste in sanul nebunilor.

Proverbe 16:32
Cel incet la manie pretuieste mai mult decat un viteaz, si cine este stapan pe sine pretuieste mai mult decat cine cucereste cetati.

Coloseni 3:8
Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase, care v-ar putea iesi din gura.

Trimiteți un comentariu