miercuri, 23 februarie 2011

Fără credință nu poți întâmpina crizele vieții


            Să rezumăm cele spuse ieri: suntem structurați lăuntric pentru credință - credința este vindecare; îndoiala și frica sunt distrugătoare. Statisticile făcute de societățile de asigurare arată că oamenii care au o pensie asigurată trăiesc în medie cu 5-6 ani mai mult decât cei care nu o au. Pensia îi eliberează de anxietatea privitoare la siguranța zilelor bătrâneții și această eliberare le prelungește viața.
    (2) Constat că nu pot să întâmpin crizele vieții dacă nu am încredere și credință. Un medic mi-a indicat că la clinica Mayo se aplică următorul procedeu: ”O pacientă care era pregătită pentru una din acele minunate operații noi pentru reducerea tensiunii arteriale, a trecut cu succes toate examinările preliminare. Înainte de începerea operației, pacienta trebuia supusă unui examen psihiatric pentru a se stabili dacă nu suferă de tulburări mintale sau spirituale care i-ar putea provoca dureri de cap cronice și hipertensiune. Medicul, un om ferm și care nu se lăsa îndepărtat de la firul principal al discuției, o interoga pe pacientă cu privire la casa ei, la fericirea vieții ei de familie, la starea ei religioasă: Este fericită? Este îngrijorată din cauza banilor? Este satisfăcută de starea căsniciei? A religiei ei? Până când n-a trecut și acest examen n-a fost considerată în stare să fie supuse operației. Doctorii știau că ar fi putut să se prăbușească lăuntric, în ciuda eforturilor științifice, în cazul în care ar fi existat conflict și îngrijorare în citadela vieții ei.” O învățătoare suferea de inimă, bătăile fiindu-i așa de puternice și rapide, încât la cel mai mic efort ”părea că-i sare afară din piept”. Medicii n-au putut găsi nici o cauză fizică a acestei afecțiuni cardiace, dar au descoperit că necazul a început când învățătoarea și-a descoperit un nodul tare la piept: era sigură că are cancer. Când a fost examinată și i s-a spus că nu are cancer, ea a plecat acasă ușurată și fericită. Inima a început să-i bată normal și ea este și azi fericită și eficientă în munca ei. Frica și îngrijorarea îi cauzaseră tulburări funcționale. Tulburările erau reale, însă erau cauzate de o frică ireală.

3 commenti:

L1ahim spunea...

Galateni 2:20
"Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc... dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine."

alpa spunea...

Meditatiile tale sunt o mireasma bine placuta pentru mine
Dumnezeu sa te binecuvanteze fratele meu sau sora mea

L1ahim spunea...

Slava Domnului. Ma bucur! Domnul sa va binecuvinteze in continuare!Amin!.......si sunt frate :)

Trimiteți un comentariu