luni, 28 februarie 2011

A întâmpina viața cu voioșie și anticipație


            (6)  Voi întâmpina viața cu voioșie și cu anticipație. Voi învăța să râd - chiar și de mine însumi. Scriptura spune că: "O inimă veselă este un leac bun, dar un duh mâhnit usucă oasele" și de asemenea: "...în seninătate și încredere va fi tăria voastră" (Isaia 30:15) ; și iarăși: "Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre căci El Însuși îngrijește de voi" (1 Petru 5:7).
            Știu că Elsie Robinson are dreptate când scrie:  "Nemulțumirea poate fi o boală. Ea oferă o ușă de scăpare pentru lașitatea noastră, un alibi pentru îndărătnicia noastră și o  evidențiere a aroganței noastre." Voi face deci așa cum mă sfătuiește Muriel Lester: "Vânează autocompătimirea, cum vânezi păduchii" și fie-ți greață de ea, cum ți-ar fi greață de ei.  Îmi voi păstra capacitatea de a râde, chiar și de mine însumi. Când simt că devin încordat și că mă iau pe mine însumi prea în serios, voi merge intenționat la oglindă, mă voi privi și voi izbucni în râs și când îl voi vedea pe cel din oglindă râzând, îmi va veni și mie să râd. "Tu nu te vei prăbuși nervos niciodată ", i-a zis un doctor unui prieten de-al meu, "pentru că ai un râs de o sănătate molipsitoare."
            Iată ce spune dr. Emily T. Wilson despre puterea vindecătoare a râsului și a voioșiei: "Cei care sunt veseli și încrezători, care sunt liberi de anxietăți și de temeri, progresează mult mai mult decât cei ce rămân în mijlocul furtunii lăuntrice a nenorocirii, panicii  și îngrijorării. Când am reușit să îndepărtăm sentimentele antagonice și să-l menținem pe pacient într-o atitudine de pace, speranță, încredere, am câștigat mai mult de jumătate din bătălie. Nu putem explica din ce cauză ingrjorarea produce o creștere a durerii în anghină, o revenire a ulcerului a omului de afaceri, o creștere a tensiunii arteriale la diabet". Creștinul sincer n-are timp pentru nervi. Omul spiritual înfruntă conflictele vieții cu încredere și fără teamă, și se scutește astfel de nenumărate boli, generație de o personalitate "lipsită de scop și dezintegrată". Despre un credincios trebuie să se spună: "N-are timp pentru nervi" - pur și simplu este ocupat cu credința și cu încrederea și nu mai găsește niciun moment liber pentru a da nervilor un prilej sau o ocazie cât de mică.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Proverbe 15:13-15
"O inima vesela insenineaza fata; dar cand inima este trista, duhul este mahnit. -
Inima celor priceputi cauta stiinta, dar gura nesocotitilor gaseste placere in nebunie. -
Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima multumita are un ospat necurmat. - "

Romani 12:8
"Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie."

Proverbe 17:22
"O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele."

Trimiteți un comentariu