duminică, 13 februarie 2011

Relaxează-te în prezența Lui


            Am sfârșit ieri spunând că atenția trebuie să ne fie concentrată asupra lui Hristos-Omul care a înfruntat tot ceea ce înfruntăm noi și mai mult, și totuși nu s-a îngrijorat niciodată. Concentrează-ți atenția asupra Lui; căci este o lege a minții că ceea ce-ți cuprinde mintea, aceea te cuprinde și pe tine. Dacă atenția îți este atrasă și cucerită de îngrijorări, îngrijorările te vor atrage și te vor cuceri și ele pe tine. Dar cum să-ți concentrezi atenția asupra Lui când ea îți este atrasă mereu de griji. Fă atunci pasul următor: (7) Relaxează-te în prezența Lui. Puterea Lui nu va putea să se scurgă în tine dacă nu înveți să te relaxezi, să te destinzi. Teama și îngrijorarea te fac să fi încordat. Credința te destinde, te relaxează. Adeseori, frica și îngrijorarea fac ca motorul să-ți meargă chiar și atunci când te afli într-un loc de parcare. Te consumi chiar și când stai pe loc.
             Într-una dintre adunările noastre recente s-a anunțat că cineva și-a lăsat mașina în parcare, cu motorul pornit. Dar o mulțime dintre oamenii care stăteau acolo în fața mea își aveau propriile lor motoare în funcțiune, consumându-le energia și puterea. Ei erau încordați, erau în tensiune din cauza anxietăților și a temerilor. În starea aceasta, nimic nu poate intra în tine, căci este știut că nimic nu se poate întipări într-o minte încordată. Din cauza aceasta, o minte în tensiune nu poate primi energie, ea o poate doar consuma. O minte aflată în tensiune te duce la faliment. Când ești liniștit și încrezător, absorbi; ești într-o stare de receptivitate și, prin urmare, asimilezi energiile vieții și le înmagazinezi în tine.
            O servitoare negresă i-a spus odată stăpânei ei: "Observ că sunteți încordată când ședeți. Sunteți toată înșurubată și strânsă pe dinăuntru. Uitați-vă numai la mine. Când lucrez, lucrez din greu, dar când stau, stau cu adevărat! Stau relaxată." În această afirmație se găsește o întreagă filozofie a vieții: când muncești, muncești din greu; dar când te oprești din lucru, oprește-te cu adevărat, relaxează-te. Fi conștient că ești în prezența lui Dumnezeu și lasă grijile în seama Lui. Spune-I Lui care sunt temerile și îngrijorările tale lăuntrice și lasă-L pe Dumnezeu să ți le absoarbă în harul și în dragostea Lui. Lasă-L pe Dumnezeu să-ți înlocuiască energia falsă a fricii și a îngrijorării cu adevărata energie a credinței care lucrează prin dragoste.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Psalmul 16:9
"De aceea inima mi se bucura, sufletul mi se inveseleste, si trupul mi se odihneste in liniste."

Trimiteți un comentariu