vineri, 18 februarie 2011

Să scăpăm de temeri prin acțiuni pozitive


            Acum, după ce I-ai transferat lui Dumnezeu temerile și anxietățile tale și le-ai lăsat acolo, fă pasul următor: (11) Ia-ți în mod deliberat sarcina de a-i ajuta pe alții. I-ai dat lui Dumnezeu temerile și anxietățile tale, nu ca să devii un loc vid, ci ca să ai o inimă în care este loc și răgaz acum pentru necazutile altora. Dr. Woodall ne povestește cazul unei femei care era invalidă, cu hipertensiune și cu alte boli. Se gândea mereu la sine și numai extrem de rar vorbea despre altceva decât despre boala ei și stătea în pat fără să facă nimic. Soțul ei s-a îmbolnăvit brusc și se părea că este în pragul morții. Stârnită de noul pericol, bolnava s-a dat jos din pat și a început să-și îngrijească soțul ca să se însănătoșească. Când și-a uitat propriile-i suferințe în strădania de a-l ajuta pe el, ea s-a făcut bine. Sănătatea vine numai prin activități sănătoase.
            John Wesley vorbește despre a trăi cu ”frâul lăsat liber”. El însuși a trăit așa – a știut cum să se relaxeze – dar când lucra, ah, cum mai lucra el! Frâul liber era lăsat astfel doar ca apoi să poată fi strâns!
            Cineva l-a întrebat pe un ceasornicar de ce ține toate ceasurile în funcțiune și acesta i-a răspuns: ”Pentru a le păstra într-o stare bună.” Și tu și eu suntem făcuți pentru o activitate constructivă și sănătatea ne vine ca un produs secundar. Nu sta să tot vorbești despre bolile tale, căci tot vorbind despre ele le înmulțești. Se spune că broaștele nu orăcăie în apele curgătoare, ci doar în bălți. Vei deveni și tu o ființă care orăcăie dacă viața ta este stătătoare. Intră în șuvoiul activității utile și vei înceta să orăcăi.
            Trebuie să înveți fii pasiv înaintea lui Dumnezeu și activ înaintea oamenilor. Asimilează, acumulează de la Dumnezeu trăind înaintea Lui la diateza pasivă; apoi dă, transmite altora, trăind astfel diateza activă. Acestea sunt cele două bătăi de inimă ale vieții tale: pasivă și activă. Te supui lui Dumnezeu, dar nu te supui la nimic altceva. Atunci ești creator și stăpânitor.

1 commenti:

L1ahim spunea...

Romani 15:1-3
"Noi, care suntem tari, suntem datori sa rabdam slabiciunile celor slabi si sa nu ne placem noua insine.
Fiecare din noi sa placa aproapelui, in ce este bine, in vederea zidirii altora.
Caci si Hristos nu Si-a placut Lui insusi; ci, dupa cum este scris: "Ocarile celor ce Te ocarasc pe Tine au cazut peste Mine." "

1 Corinteni 15:57-58
"Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!
De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica. "

Filipeni 2:12-13
"Astfel, dar, preaiubitilor, dupa cum totdeauna ati fost ascultatori, duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur, nu numai cand sunt eu de fata, ci cu mult mai mult acum, in lipsa mea.
Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea. "

Trimiteți un comentariu