joi, 3 martie 2011

Ce ești tu, fratele meu?


            Nu, inima omenească nu poate fi amăgită cu subterfugii; ea are nevoie de reconciliere, de iertare, de asigurare. 
            "Acesta este locul unde se vindecă inimlile zdrobite" a întrebat o fetiță coreeana despre stațiunile misionare. Fie că zdrobirea inimii vine din durerea exterioară, fie că vine dintr-o durere lăuntrică, nevoia este aceeași. Doctor dr. Howard Kelly, marele chirurg, i-a spus unui pacient: "Dumitale îți trebuie un Nou Testament." Și vindecarea din Noul Testament de care avea pacientul nevoie era siguranța iertării, a harului, a împăcării. Noi avem nevoie de un Dumnezeu iertător.
             Iată ce ne spune un poem modern: "Căci ce suntem noi, fratele meu? Suntem o pâlpâire iluzorie a unei dorințe suferinde, o licărire fantomatică și fosforescentă a timpului nemuritor, a scurtimii de zi obsedate de eternitatea Pământului. Suntem o rostire inexprimabilă, o foame de nesăturat, o sete de potolit, o poftă care ne arde carnea, ne face creierul să explodeze, ne îmbolnăvește și ne îndurerează măruntaiele și ne sfâșie inimile în două. Suntem o zvârcolire a pasiunii, o momentană flacără de iubire și de extaz, un izvor de sânge viu și de agonie, un strigăt pierdut, o muzică de durere și de bucurie, o cursă de ceasuri, scurte și vii, o frumusețe aproape captată, o șoaptă demonică a unei amintiri neîntrerupte. Suntem amăgiții timpului, căci ce suntem noi, fratele meu? Suntem fiii Tatălui nostru, a Cărui față n-am văzut-o niciodată, suntem fiii Tatălui nostru, a Cărui voce n-am auzit-o niciodată, suntem fiii Tatălui nostru, către care am strigăt pentru putere și mângâiere în agonia noastră, suntem fiii Tatălui nostru, a Cărui viață ca și a noastră a fost trăită... suntem fiii Tatălui nostru, Singurul Căruia îi putem spune strania, neagra povară  a inimii și a duhului nostru, suntem fiii Tatălui nostru și noi vom căuta umbra pașilor Lui, viața noastră toată."
            Da noi suntem fiii Tatălui nostru și sufletele noastre nu vor găsi odihina până nu-I vom vedea fața. Iar când I-o vom vedea, va trebui să citim pe față aceea împăcarea și iertarea.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu