miercuri, 2 martie 2011

Psihiatria păgână este adesea distrugătoare


            Am spus ieri că trebuie să ne dezbrăcăm de multe vinovății false.  Vom înțelege mai clar lucrul acesta dacă observăm că cea care ne acuză, cea care ne spune că suntem vinovați este conștiința. Numai că - și aici este punctul important - conștiința noastră mustră și aprobă numai ceea ce a fost învățată să mustre sau să aprobe, și conștiința poate să aprobe lucruri diametral opuse. Iată, de exemplu, un hindus dintr-o castă superioară se va simți mustrat de conștiința sa dacă se va atinge de un om dintr-o castă inferioară. Pe mine însă, m-ar mustra conștiința tocmai dacă aș accepta astfel de diviziuni între oameni. Conștiința veghează asupra valorilor pe care le sădești în natura ta morală. Este important, deci, să vezi ce valori ai pus tu acolo. Conștiința ar trebui să fie educată și formată la picioarele lui Hristos – numai atunci este ea o călăuza bună.
            Trebuie să vă avertizez cu privire la psihiatrii necredincioși care, atunci când au un pacient în conflict cu sine însuși, care suferă de personalitate divizată (personalitate divizată = "un om al cărui idealuri morale sunt înalte, dar a cărui conduită este joasă, deci un om care nu trăiește la nivelul idealurilor sale" ), încearcă să unifice aceste personalități la nivelul conduitei, trecând cu mătura disprețului peste idealurile morale. Lucrul acesta are, de obicei, ca rezultat o mai mare dezbinare lăuntrică, deoarece se provoacă în om un nou conflict la nivelul conduitei. Lumea morală a omului nu poate fi dată la o parte cu un gest de mână sau un cuvânt isteț al psihiatrului necredincios.  Alungată pe o ușă, ea se va întoarce pe fereastră. Un astfel de psihiatru, foarte celebru, obișnuiește să le sfătuiască pe femeile nervoase și tulburate să-și găsească "un prieten". Unele dintre aceste femei care au fost sfătuite de psihiatru să practice adulterul au venit foarte tulburate la un pastor, prieten al meu. Prin el L-au găsit pe Dumnezeu și acum sunt  fericite eliberate sufletește. Soția acelui psihiatru, divorțată de el din cauză că, în mod natural, el a aplicat   și în propria lui viață sfatul pe care l-a dat altora, a venit la acest prieten al meu și L-a găsit și ea pe Dumnezeu și fericirea. Sfatul rău dat de psihiatrul din acest exemplu a stricat unitatea personalității și a dezbinat familii - inclusiv pe a lui. Singurul nivel la care poate fi unificată în mod stabil o persoană este cel al idealurilor. Orice altceva se  prăbuși în perioadele de criză.
            Dacă mergi la un psihiatru, caută unul care are sentimente și principii creștine. Astfel de psihiatri formează sarea pământului și ei ajută enorm de mulți oameni.

1 commenti:

L1ahim spunea...

1 Corinteni 8:1
"In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste."

Romani 11:33
"O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui!"

Ioan 1:17
"Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos!"

Ioan 8:32
"Veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face liberi."

Trimiteți un comentariu