vineri, 25 martie 2011

Handicapul tău – trambulina ta


            În mersul tău către victorie, ține minte faptul acesta: (11) Înseși handicapurile tale pot fi noi puncte de plecare. Poate că ai avut un început prost în viață, și ceea ce ai moștenit este împotriva ta. Dar lucrul acesta trebuie să fie doar un imbold pentru tine ca să le lași copiilor tăi o moștenire mai bună. Dacă te uiți înapoi în ascendența umană a lui Isus, ai să vezi niște pete urâte: ”Împăratul David a născut pe Solomon din văduva lui Urie” (în original: ”din nevasta lui Urie”) – ce tragedie să ai o astfel de etichetă pusă pe viața ta! Dar ce glorie în faptul că atât David, cât și Solomon au supraviețuit acestei tragedii și au fost pozitivi, în ciuda împrejurărilor! Și gândiți-vă la curajul și onestitatea care i-a trebuit evanghelistului să pună afirmația aceasta în genealogia lui Isus. Cel ce urma să pună temelia unei noi umanități avea în vinele Sale sângele vechii omeniri. Dar moștenirea divină a copleșit-o așa de mult pe cea umană, încât El a transmis o moștenire (ereditate) nouă umanității. Prin moștenirea Lui divină, tu ești în stare să pricepi o nouă ereditare.
            Sau să presupunem că ești frustrat de lipsa ta de frumusețe; în felul acesta, poți să suplinești prin realizări ceea ce-ți lipsește prin înzestrare. Aproape toate marile frumuseți nu au nimic altceva decât frumusețe. Și motivul este simplu: ele se încurcă în frumusețea lor și nu se mai pot elibera de ea, ca să treacă la realizări constructive. Dar o persoană cu trăsături simple se uită în oglindă și își zice: ”În înfățișarea mea n-am nimic pe care să mă pot baza” și, în consecință, iese afară și realizează ceva vrednic de luat în seamă. Cu rare excepții, femeile care au realizat lucruri mari în lume sunt femei cu înfățișare modestă. Călătorind în jurul lumii, am sonstatat că femeile misionare nu se remarcă prin frumusețea feței – dar, ah, ce frumusețe au realizările lor și caracterul lor!
            Acum, când te uiți la handicapurile tale și-ți pui în gând să le folosești drept trambulină, este bine să-ți amintești că eșecurile secundare pot să facă din tine un succes primar, în timp ce succesele secundare, ca frumusețea, te pot transforma într-un faliment de primă mână.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu