sâmbătă, 23 aprilie 2011

Nesinceritate – goana după motive


            Toate nesinceritățile se răzbună. Isus a spus: ”Nimic nu rămâne ascuns. Ce faceți în ascuns se va striga de pe acoperișul caselor” – motivele voastre ascunse se voi înscrie pe fețele voastre ca să le vadă toată lumea. Ceea ce ești înăuntru iese afară în ochii tăi, se furișează în cuvintele tale, în însuși felul tău de a umbla. ”Nimic nu rămâne ascuns.”
            Rebeca l-a convins pe Iacov să-l înșele pe Isaac și pe Esau. Rezultatul? Iacov a provocat o ”vendetă” și a fost constrâns la o viață de fugar. Șiretenia și ingeniozitatea i s-au lăsat în picioare și acestea au luat-o la goană. Efectul asupra Rebecăi? Ea a devenit nefericită: ”M-am scârbit de viață din pricina fetelor lui Het” (Geneza 27:46). Ea s-a scârbit de viață și nu-i mai putea suporta pe alții, pentru că se scârbise de sine și nu se mai putea suporta nici pe sine. Înșelăciunea pe care o concepuse a reușit să o înșele pe ea însăși și să-i fure pacea, așa încât ea să nu se mai poată suferi pe sine și nici pe alții. Un pastor și-a permis să intre într-o relație sentimentală ilicită cu o femeie. Această relație a fost o lovitură pentru viața lui, la fel cum izbește un cal cu copita. De fapt l-a izbit drept în stomac. Ca rezultat al acestui conflict lăuntric, el a căpătat o boală de stomac.
            Se poate spune în treacăt că toate aceste relații de ”dragoste”, atunci când unul dintre cei doi sau ambii sunt căsătoriți, se termină aproape mereu cu frustrare și nefericire. Indiferent sub ce formă este motivată și scuzată o asemenea relație și îmbrăcată în haina compătimirii, de exemplu, pentru faptul că unul sau ambii sunt nefericiți în propria lor căsătorie, rezultatul este același: frustrare și nefericire. Indiferent cum vei încerca tu să argumentezi că relația este ”atât de sfântă” și, că este, deci, de la Dumnezeu, rezultatul este același.
            Dacă te angajezi pe calea aceasta, acționezi nu numai împotriva legii scrise în Scriptură, ci și împotriva legii înscrise de Dumnezeu în natura lucrurilor: ”De aceea omul... se va lipi de nevastă-sa și cei doi vor fi un singur trup.” Trebuie să alegi între a sta lipit de soțul sau soția ta, sau a te dezlipi, dar nu numai de el sau ea, ci a te dezlipi lăuntric, a intra în conflict cu tine însuți, un conflict cu consecințe dezastruoase. Legea lovește cu copita îndărăt – fără excepții.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu