vineri, 8 aprilie 2011

Pași către victorie în problematica sexuală


            Dacă vrem să folosim puterile sexului în mod corect, este necesar să facem pașii următori: (1) Va trebui să recunoaștem sexul drept ceea ce este, o putere dată de Dumnezeu, nici morală, nici imorală în sine, dar morală sau imorală prin folosirea care i se dă.
            Faptul acesta trebuie să înlăture sfiala și rușinea din discutarea problemelor sexuale și să le dea voie acolo unde le este locul – în modul nostru de a folosi sexul. Nu există rușine în sex; există rușine în folosirea greșită a sexului. Dacă oamenilor le-ar fi rușine de modul în care se folosesc ei de sex și nu se sex însuși, atunci ar avea o atitudine mai normală, mai sănătoasă față de sex. Sexul a adus mai mult cer și mai mult iad în viață decât orice alt lucru. Și noi facem să fie cer sau iad după modul în care utilizăm sexul.
            Fiecare persoană normală are dorință sexuală și a acționa ca și când aceasta n-ar exista, înseamnă ipocrizie și, probabil, complexe. Adu problema sexului la lumină în gândirea ta, privește-o direct și deschis, dar nu prea îndelung, și apoi hotărăște-te ce vei face cu el. Reține: ce vei face tu cu el, nu ce va face el cu tine! Căci sexul este un minunat servitor, dar un stăpân teribil. El poate servi tuturor intereselor vieții sau le poate distruge pe toate. Poate că bătălia vieții ca întreg nu se va ridica mai sus de bătălia sexuală. Pierde bătălia aceasta și toată viața ta va fi înfrântă; câștigă bătălia sexului și viața întreagă va fi înălțată prin această victorie. (2) Locul sexului nu este pe primul plan și sexul nu este un scop în sine. Dacă vei pune sexul pe primul plan, el îți va corupe întreaga viață. Cei care îi acordă sexului locul dintâi cu cea mai mare ardoare și fac din el un scop în sine obțin cel mai puțin din el – în afară de reacții ulterioare de dezgust și de dispreț de sine. Legea vieții sexuale este aceasta: cel ce își câștigă viața sexuală, adică o face să fie primordială. Un scop în sine, și-o pierde. Și legea aceasta lucrează cu o precizie matematică; nu are excepții și nu iartă pe nimeni.
            Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, faceți ca sexul să slijească Împărăției, și orice bucurie legitimă legată de sex vi se va da pe deasupra.

1 commenti:

L1ahim spunea...

1 Corinteni 6:12
"Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine.

1 Corinteni6:15-20; 1 Timotei 5:14; 1 Corinteni 7:9

Trimiteți un comentariu