luni, 2 mai 2011

Sondând în adâncimi

   Un tânăr predicator a avut o stare de depresiune nervoasă pe care medicul i-a diagnosticat-o astfel: "Dumneata încerci să construiești o casă de o sută de mii de lei cu cinzeci de mii de lei. Dumneata ești încordat și îngrijorat din cauza lipsei de resurse adecvate." Diagnosticul i se potrivește Bisericii creștine în întregimea ei. Noi încercăm să facem lucruri care sunt mai presus de resursele noastre spirituale - de aici tensiunea noastră. Este nevoie să explorăm zăcăminte noi de energie.
  Vreme îndelungată petrolul a fost exploatat în Texas doar la suprafață și într-o zi rezervele au sărăcit. Într-o zi însă cineva a îndrăznit să sondeze în adânc la 2000 de metri și a descoperit acele zăcăminte care au țâșnit în șuvoi înafară. Acum aproape tot petrolul se scoate de la mari adâncimi. Când noi, în calitate de creștini, coborâm la adâncimi mari și sondăm resursele "pregătite" acolo de Dumnezeu, viețile noastre devin fântâni arteziene îmbelșugate. Atunci noi suntem gata de orice. Melva Livermore, care cunoaștea atât de bine nivelurile adânci ale trăirii, s-a ridicat odată într-o adunare a noastră și a zis cu o față strălucitoare: "Eu pur și simplu mă mișc printre oameni și ființa mea iradiază iubire." Și apoi și-a desfăcut mâinile larg și a exclamat: "Vino, viață, eu sunt gata!"
  Viața Melvei Livermore a fost transformată dintr-un termometru într-un termostat - termometrul doar înregistrează temperatura din mediul înconjurător; termostatul o schimbă. Adeseori creștinismul nostru doar înregistrează ceea ce este împrejur în loc să remedieze acest mediu. Primii creștini nu mergeau prin lume înregistrând doar pesimismul ei - ei au transformat-o. Ei nu mergeau din loc în loc zicând: "Priviți la probleme", ci "Priviți la Mântuitorul". Accentul lor nu era pe păcatul care abundă, ci pe harul care abundă și mai mult. Și ei vorbeau cu o putere transformatoare. Căci Faptele apostolilor erau Faptele Duhului Sfânt care lucra prin apostoli. Și ceea ce au început ei putem continua noi. Faptele apostolilor ar trebui să aibă scris la sfârșit: "Va urma."

1 commenti:

L1ahim spunea...

Galateni 5:17
Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.

Efeseni 1:13
Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit

Luca 24:49
Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.

Faptele 2:38-39
"Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.
Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru."

Trimiteți un comentariu