vineri, 19 noiembrie 2010

Revizuiește-ți viața și întoarce-te


           Această problemă a efectuării primului pas este atât de importantă încât trebuie să mai insistăm asupra ei. Dacă nu faci acest pas cu adevărat, problema aceasta, a unei vieți abundente, îmbelșugate, va rămâne pentru tine o carte sigilată. Ca să deschizi un seif de bancă și să ajungi la tezaurul pus acolo la păstrare, trebuie să cunoști combinația de cifre a seifului respectiv. Dacă-ți lipsește ”combinația”, nu poți ajunge la comorile lui Dumnezeu.
           Cu riscul de a deveni plictisitor, am să parcurg din nou drumul de la început, folosind însă o scară diferită. Căci știu că mulți vor fi citit studiul nostru din ultimele șapte zile fără să fi făcut în realitate pașii arătați. Aș vrea să antrenez în mișcare și cel din urmă suflet șovăitor înainte de a trece mai departe. Căci ceea ce ne așteaptă înainte este prea bun ca să fie ratat!
           Îți amintești că tot ce facem noi aici este să găsim drumul prin cei cinci pași ai metodei științifice, expuși în ziua a zecea. Am stăruit foarte mult asupra pașilor doi și trei: alegerea ipotezei celei mai favorabile și experimentare ei. Noi l-am ales pe Hristos drept experiența cea mai probabilă și acum trăim experiențe cu El, ca să vedem dacă El este răspunsul.
           Scara pe care o expun în paginile care urmează are nouă trepte.
           (1) Revizuiește-ți viața. Fă-ți o verifică cinstită a întregii ființe. Poate nu vei găsi păcate multe și mari, dar vei găsi că ești un străin de viața dumnezeiască. În afară poți arăta splendid, dar înăuntru tu știi că ești fără scânteie, gol și rece. Focul pe care poate l-ai avut cândva s-a stins și tu nu mai ai decât o lumină palidă, ca de lună moartă. Poate că viața ta este sfâșiată de dorințe și de planuri contradictorii, sau poate că simți că tot mergi, mergi, dar nu ajungi nicăieri.
           Atunci fă pasul al doilea:
           (2) Întoarce-te. Pocăința înseamnă întoarcere. Tu mergi în direcție greșită. Întoarce-ți pașii acum în direcția bună. Nu mărturisi păcatele altora – mărturisește-le pe ale tale. Dacă vrei începe cu tine însuți, s-ar putea ca viața să genereze viață. Ceilalți și le vor mărturisi pe ale lor.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu